Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karabük'te havaalanı projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

Karabük Üniversitesi bünyesinde Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun kurulması ile birlikte Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın başlatmış olduğu havaalanı projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.    Sivil Havacılık...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 13:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 13:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karabük Üniversitesi bünyesinde Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun kurulması ile birlikte Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın başlatmış olduğu havaalanı projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

    Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencilerinin eğitim faaliyetlerinde kullanabileceği aynı zamanda ambulans ve yangın söndürme uçaklarının da istifade edebileceği bir havaalanı yapımına yönelik olarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Hava Meydanları Etüt Projesi Daire Başkanlığı personelinden oluşan teknik heyet, Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile birlikte havaalanı yapılması düşünülen alanda daha önce hazırlanan rapor doğrultusunda incelemelerde bulundu. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından daha önce de alan incelenmiş ve konuyla ilgili ‘Karabük Üniversitesi Havaalanı Değerlendirme Etüt Raporu’ hazırlanmıştı.

    Yerinde incelemeler yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ve Hava Meydanları Etüt Projesi Daire Başkanlığı personelinden oluşan teknik heyet, ‘Karabük Üniversitesi Havaalanı Değerlendirme Etüt Raporu’na göre havaalanı olarak seçilen bölgenin seyrüseferi, mania, maliyet ve işletme açısından uygun olunduğu düşüncesine varıldığını, bu kriterleri yeniden yerinde incelemek üzere geldiklerini ve yapılan incelmeler sonucunda yeni bir rapor daha hazırlayacaklarını belirtti.

    Karabük Üniversitesi'nin dünya ile entegre olabilmesinin yollarından birinin üniversitenin kurulduğu şehirde havaalanı olması gerektiğinin önemine değinen Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “Şehrimizde kurulacak olan bir havaalanının hem Karabük Üniversitesi’ne hem de Karabük’e çok büyük değer katacağı düşüncesindeyim. Havaalanı bizi çok farklı konumlara taşıyacaktır. Geçtiğimiz temmuz ayında başlatılan havaalanı etüt ve zemin çalışmalarının olumlu yönde seyretmesi bizler için çok sevindiricidir. Bu çalışmalar sonucunda inanıyorum ki çok kısa bir süre sonra havaalanı projemiz bizim için bir hayal olmaktan çıkıp gerçeğe atacağımız bir adım olacaktır.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.