Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kara Harp Okulu'nu başarıyla bitiren harbiyeliler diplomalarını aldı

Kara Harp Okulu Komutanlığı'nca 165'inci Dönem Kara Harp Okulu Mezunu Teğmenlerin Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni düzenlendi. Kara Harp Okulu Komutanlığı Stadyumu'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 18:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kara Harp Okulu'nu başarıyla bitiren harbiyeliler diplomalarını aldı
Kara Harp Okulu Komutanlığı'nca 165'inci Dönem Kara Harp Okulu Mezunu Teğmenlerin Diploma ve Sancak Devir-Teslim Töreni düzenlendi.

Kara Harp Okulu Komutanlığı Stadyumu'nda düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yabancı ülke temsilcileri ve harbiyelilerin aileleri katıldı. Kara Harp Okulu'ndan mezun olan 736 öğrenci, stadyuma Harbiye Marşı'nı söyleyerek girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mezun olan Harbiyelileri selamlamasıyla tören başladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kara Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Uyar, zor coğrafyada ayakta kalabilmek için ordunun önemli olduğuna değindi. Uyar, "Sonsuza kadar vatan edindiğimiz bayraklaşan bu topraklar, güncel ve bölgesel gelişmelere birlikte bugün dahi kan ve gözyaşıyla yoğrulmakta olan çok zorlu ancak önemli bir coğrafyanın merkezinde yer almaktadır. Yüce ulusumuzun bu zor coğrafyada güven ve refah içinde yaşaması için modern etkin ve caydırıcı bir silahlı kuvvetlere sahip olunması zorunludur. Bu da ancak nitelikli çok iyi eğitilmiş insan gücü ile mümkündür." dedi.

"TÜRK SANCAĞININ ŞANINI CANINDAN AZİZ BİLECEKLER"

Mezun olan harbiyelilere bundan sonraki görev yaşamında başarılar dileyen Tümgeneral Uyar, "Bu yıl 165’inci dönem olarak 20’si bayan, 42’si dost ve kardeş ülkelere mensup toplam 736 teğmen harbiyeden mezun olmanın gururuyla diplomalarını alacaklardır. TSK saflarına katılan teğmenler, kendilerinden önce mezun olan Harbiyeliler gibi Türk sancağının şanını canından aziz bilip icabında vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda hayatlarını seve seve feda etmeye hazırdırlar." ifadelerini kullandı.

"MEHMETÇİKLE BÜTÜNLEŞİN VE GÜVENİNİ KAZANIN"

Genç subaylara öğütler veren Uyar şöyle devam etti: "Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünce sistemini, ilke ve inkılaplarını bir yaşam tarzı olarak uygulayın. Bilimi daima rehber edinin. Kanunlara, nizamlara ve amirlere mutlak itaat, astın ve üstün hukukuna riayet etmek olan disiplinin, askerlik mesleğinin temel dayanağı olduğunu daima hatırınızda tutun. Dünyanın en zeki ve gözü pek askeri, Mehmetçikle bütünleşen Onların gönlünü ve güvenini kazanın. Unutmayın ki kıta ve komutan bir bütündür, ancak ikisi birleşince güçtür."

Dönem birincisi Piyade Teğmen Furkan Üzer de, genç subaylara and içirmesinin ardından birincilik plaketini yaş kütüğe çaktı. Törende, daha sonra mezun olan harbiyelilere diplomaları dağıtıldı. Dönem birincisi Furkan Üzer’e plaketi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dönem ikincisi İsmail Aksoy diplomasını TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve dönem üçüncüsü Ömer Burak Keskinkılıç’a ise diplomasını Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun elinden aldı.

Öğrenci alayı sancağının devir tesliminin yapıldığı törende, sancaktar ve sancak muhafızlarına kılıç ve diplomaları verildi. Tören, mezun olan genç subayların 'Harbiye Marşı'nı söylemesi ve tören geçişiyle sona erdi. Teğmenlerin geçişi sırasında davetliler uzun süre alkışladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.