Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KANSERDER 10. yılını hastalar için bağış toplayarak kutladı

Sakarya Lösemi ve Kanser Hastaları Derneği (KANSERDER) 10. yılını kanser hastalarına bağış toplayarak kutladı. Dernek Başkanı Nihal Akar, Tunatan Tesisleri’nde düzenlediği 10. yıl hizmet yılı programında, derneğin kuruluş hikayesini...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KANSERDER 10. yılını hastalar için bağış toplayarak kutladı
Sakarya Lösemi ve Kanser Hastaları Derneği (KANSERDER) 10. yılını kanser hastalarına bağış toplayarak kutladı.

Dernek Başkanı Nihal Akar, Tunatan Tesisleri’nde düzenlediği 10. yıl hizmet yılı programında, derneğin kuruluş hikayesini anlattı. Kendisinin de babasını 21 yaşındayken beyin kanserinden kaybettiğini belirten Akar, “1988 yılında okulun aile birliğinde görevliydim. Yardım için okula gitmiştik. Orada annesi 40 gün önce intihar eden lösemi hastası bir çocukla karşılaştık. Babasıyla birlikte hayatta kalma mücadelesi veriyordu. Durumundan çok etkilendik. Bizi evine davet etti. Gerçekten çok zor durumdaydılar. O zaman kanser hastalarına nasıl yardım edebiliriz, nasıl umut olabiliriz diye iki arkadaşımla dernek kurmaya karar verdik.” dedi.

2003'te lösemili çocuklar için Sakarya Lösemili Çocukları Koruma Derneğini kurduklarını, ancak lösemi dışında kanser hastalarının da kendilerine geldiğini görünce derneğin adını Sakarya Lösemi ve Kanser Hastaları Derneği olarak değiştirdiklerini vurgulayan Akar şunları kaydetti: “İşin içine girince hastalığın ne kadar yaygın olduğunu gördük. Hastaların çoğu da yoksuldu ve kendilerine yardım edecek, umut olacak, yol gösterecek bir yer arıyorlardı. Biz de derneği kururak onlara hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle umut olmaya çalıştık. Tek amacımız hastaları sosyal hayata bağlamak. Psikolojik destek, ulaşım, kan, alamadığı ilaçlar konusunda yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz.”

10 yılı geride bıraktıklarını ve çok sayıda kanser hastasına maddi, manevi ve moral desteğinde bulunduklarını dile getiren Akar, “Bu yolda bizi yalnız bırakmayan işadamlarımıza, hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu hastalık zor ve uzun bir tedavi süreci gerektiriyor. Hastaların hem maddi hem manevi desteğe ihtiyaçları var. Biz yorulmadan bu uğurda koşturacağız, hastalarımıza umut olacağız. Yardımlarınız içen teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Programda cam sanatçısı Sabahat Tan’ın gece için özel tasarladığı cam eser kanser hastalarına gelir için açık artırmaya çıkarıldı. Bir işadamının teklifiyle eser derneğe bırakıldı, katılanlar güçleri doğrultusunda bağışta bulundu. Programda ayrıca derneğe destekte bulunan protokol üyeleri, dernek ve oda başkanları, hayırsever işadamlarının yanı sıra basın mensuplarına da teşekkür plaketi verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.