Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kangal köpek, vefat eden sahibinin mezarı başında bir yıl bekledi

Sahibine olan sadakatiyle dikkat çeken, adına filmler yapılıp, Japonya'da heykeli dikilen 'Hackiko' adlı köpeğin hikayesinin bir benzeri Ordu'da yaşandı. İsmail Öztürk, henüz yavruyken aldığı ve 'Zozo' adını verdiği Kangal cinsi köpeğini...

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2015 16:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2015 16:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kangal köpek, vefat eden sahibinin mezarı başında bir yıl bekledi
Sahibine olan sadakatiyle dikkat çeken, adına filmler yapılıp, Japonya'da heykeli dikilen 'Hackiko' adlı köpeğin hikayesinin bir benzeri Ordu'da yaşandı.

İsmail Öztürk, henüz yavruyken aldığı ve 'Zozo' adını verdiği Kangal cinsi köpeğini çok seviyordu. Yıllarını köpeği ile birlikte geçiren Öztürk, 10 Şubat 2014 tarihinde hayata gözlerini yumdu, Öztürk'ün sadık ve vefalı köpeği 'Zozo'nun ise sahibinin ardından çok üzüldüğü görüldü.

Hayata küsen Zozo, Öztürk'ün mezarından bir an olsun ayrılmadı. Bir yıl boyunca Öztürk'ün mezarının üzerine uzanıp, acısını hafifletmeye çalışan Zozo'nun bu bekleyişi, Öztürk'ün yakınlarını ağlattı. İsmail Öztürk'ün oğlu Zafer Öztürk, "Zozo'yu doğar doğmaz sahiplendik. Onu kendi çocuğumuz gibi büyüttük. Zozo, babamı çok severdi. Çok iyi dostlukları vardı. Babamın hayatını kaybetmesinin ardından bir yıl geçti ancak Zozo babamın mezarının başında beklemeyi sürdürüyor. Bu durumu görenler 'Bu nasıl olur' diye soruyor. Zozo çok vefalı ve özel bir köpek." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.