Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kan donduran savunma: 'Kadına ihtiyacım yok, evliyim'

Bolu’da, komşularının kızları zihinsel engelli 24 yaşındaki Z.K. ve 13 yaşındaki R.K.’ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan 51 yaşındaki Abdullah Ç., "Benim zaten kadına ihtiyacım yok. Evliyim, benim eşim var" diyerek suçlamayı kabul etmedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.11.2016 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.11.2016 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kan donduran savunma: 'Kadına ihtiyacım yok, evliyim'
Abdullah Ç., iddiaya göre karşı apartmanda oturan komşusunun zihinsel engelli kızı Z.K.’ya geçen Şubat ve Ağustos aylarında cinsel istismarda bulundu. Son olayda mahalledeki çalılık alanda Abdullah Ç.’yi ablasına cinsel istismarda bulunurken gören Z.K.’nın erkek kardeşi ailesine haber verdi. Olayın ortaya çıkması üzerine aynı sokakta oturan R.K. da Abdullah Ç’nin kendisine 3 kez cinsel istismarda bulunduğunu iddia etti. İki ailenin şikayetiyle tutuklanan Abdullah Ç., Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde ’Çocuğun cinsel istismarı’, ’Cebir, tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ’Nitelikli cinsel saldırı’ ve ’Cinsel taciz’ suçlarından 46 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada hakim karşısına çıktı. Duruşmada mağdur Z.K. ve ailesi de hazır bulunurken, R.K. ve ailesi katılmadı.

'ÇALILIKLARA GÖTÜRDÜ'

Sosyal hizmet uzmanı eşliğinde ifade veren Z.K., "Abdullah ağabey Şubat ayında bana bahçedeyken saldırdı. Ben de kimseye söyleyemedim. Çünkü zihinsel engelli olduğum için kimse bana inanmazdı. 6 ay sonra ben dışarıda gezerken beni mahalledeki çalılıklara götürdü. Ben ona, ’Abdullah ağabey, sen benim amcamsın, ağabeyimsin ne olur yapma’ dedim. Bana saldırırken erkek kardeşim bizi gördü. Ama o inkar etti" dedi. Sosyal hizmet uzmanı, Z.K.’nın zihinsel engelli olmasına rağmen samimiyetle olayı anlattığı kanaatinde olduğunu, ifadesinin dikkate alınabileceğini belirtti.

Sanık Abdullah Ç. ise suçlamaları reddederek, "Ben çalılık alanın orada geziyordum. Zeynep’i gördüğümde üstü başı açıktı. Bunlarla ailece görüşürüz. Komşumun kızı olduğu için gidip baktım. O sırada erkek kardeşi geldi. Olayı yanlış anladığını söyledim. Bu kızı mahallede herkes bilir. Mahallede bu kız ile ilgili dönen dedikoduları bir araştırın. Benim zaten kadına ihtiyacım yok. Evliyim, benim eşim var. Benim bunun yaşında çocuklarım var. Tamamen yalan söylüyorlar" dedi.

Sanığın eşi de eşinin böyle bir şey yapmayacağını söyledi. Mahkeme heyeti, Z.K.’yı ruhen ve bedenen kendini savunabilecek durumda olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu’na sevk ederken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.