Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kan donduran iddia!

Darbeciler, Türk silahlı Kuvvetleri'nin sınır hattında konuşlandırdığı 'Kasırga çok Namlulu Roketatar'ı Ankara'ya getiriyordu. Söz konusu füze rampaları 150 kiloluk çelik bilyeli tahrip başlıklarına sahip. 100 kilometre öteden nokta atış yapabiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 22:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 23:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kan donduran iddia!
Darbe için 58. Topçu Tugayı'ndan 80 asker ve füze rampalarıyla birlikte verilen sahte talimatla birlikte Ankara'ya doğru yola çıkmıştı. Bununla Ankara çevresindeki zırhlı araçlar da Ankara'ya yönlendirilmişti.

Ancak Temelli yakınlarında araçların yolu kesildi. Vatandaşlar toplanmıştı. Polisin uyarısına karşın konvoy durmadı. Araç durmayınca lastikleri patlatıldı. Darbe girişiminin başarısız ve askerlerin teslim olmaya başladığının duyulmasının ardından araçtaki askerler de teslim oldu.

ANKARA HARİTASI BULUNDU

NTV'nin haberine göre Kasırga Çok Namlulu Roketatarına mühimmat da Konya'dan sevk edilecekti. Konya'dan Ankara'ya başka füzeler ve mühimmat da gönderilmiş. Birliğin komuta merkezinde ise Ankara haritası ve ele geçirilmek istenen yerlerin olduğu görüldü. Belgede 'Gizlilik derecesinin yüksek olduğu' ifade ediliyor. 11. Ordu Harekat plan subayının imzası var.

Polatlı'da konuyla ilgili çok yönlü soruşturma sürdürülüyor.

Bunun dışında 17 zırhlı araç da Polatlı Stadyumu'na çekildi.

Darbecilerin hedefi Meclis, Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Kuvvet Komutanlıklarıydı. Ankara çevresindeki birliklerden o bölgeye takviye çağrılmıştı. Füze rampaları darbe girişiminde kullanılacaktı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.