Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu ve STK işbirliği artırılıyor

Kamu kurumlarıyla sivil toplum kuruluşlarının arasındaki iletişimi güçlendirmeyi amaçlayan ve bir yıl süren ‘Karar alma süreçlerine katılım için Bursa’da kamu-STK diyalogunun geliştirilmesi projesi’ atölye çalışmalarıyla sona erdi.    İçişleri...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kamu ve STK işbirliği artırılıyor
Kamu kurumlarıyla sivil toplum kuruluşlarının arasındaki iletişimi güçlendirmeyi amaçlayan ve bir yıl süren ‘Karar alma süreçlerine katılım için Bursa’da kamu-STK diyalogunun geliştirilmesi projesi’ atölye çalışmalarıyla sona erdi.

    İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen, Sosyal Politikalar Merkezi (SOMER) koordinasyonunda Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi (BKK), İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen projenin son toplantısında, kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla ‘iyi uygulamalar atölyesi’ yapıldı.

    Kamu kurumlarıyla sivil toplum kuruluşları arasındaki diyaloğun geliştirilmesinin amaçlandığı projede, sivil toplum kuruluşlarının kamu karar alma süreçlerine katılımı ve mekanizmaların iyileştirilmesi hedeflendi.

    Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Hüdavendigar Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan BKK Başkanı Semih Pala, Bursa olarak önemli bir proje yürüttüklerini kaydetti. BKK’nin 4 Meclis, 30 çalışma grubu ve 6 çalışma ofisiyle ayda ortalama 120 faaliyet yapabilecek kapasitede olduğunu anlatan Pala, Büyükşehir Belediyesi ve kent konseyi işbirliğini en iyi Bursa’nın gösterdiğini söyledi. Pala, her türlü projeyi desteklediklerini, Türkiye’de kent konseylerinin daha aktif olmasını istediklerini belirtti.

    BKK Genel Sekreteri ve SOMER Başkanı Enes Battal Keskin, projenin kendi alanında ilklerden biri olduğunu söyledi. Kamu kurumlarının şeffaflaşmasına ihtiyaç duyulduğunu belirten Keskin, bunun da ancak sivil toplum kuruluşlarının süreçlere katılmasıyla mümkün olacağını anlattı. Şeffaflaşmanın iyi bir yönetimi ve kaynakların verimli kullanımını getireceğini ifade eden Keskin, “2011 Kasım ayında başladığımız projeyi bu ay sonu itibariyle bitiriyoruz. İyi uygulamalar atölyesi çalışmasıyla son faaliyeti yapıyoruz. Bu toplantıda, Türkiye’deki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları arasındaki diyaloglara iyi örnekler sunulacak. Çalışma süresinde gördük ki kamu kurumları sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmaya yakın. Sivil toplum kuruluşları içerisinde de kamu kurumlarıyla diyalog geliştirenler var. Ümit ediyoruz ki bu tür projeler artar. Projeye katkı veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

    İstanbul Bilgi Üniversitesi adına Yrd. Doç. Dr. Duygu Yılmazer ise üniversite bünyesinde oluşturulan Sivil Toplum Merkezi’yle sivilleşme sürecine daha fazla katkı sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi. Projeye çok emek harcandığını, atölye çalışmalarıyla projelerin netleşeceğini söyleyen Yılmazer, projeyi gerçekleştiren SOMER’e, Bursa Kent Konseyi’ne ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

    Türkiye’de değişimin devam ettiğini belirten Bursa Valiliği İl Dernekler Müdürü Osman Dikmen ise artık sendikaların ve siyasi partilerin de emniyetten ayrılıp, Dernekler Müdürlüğü’nün bünyesine gireceğini açıkladı. Müdürlüğün isminin de yılbaşında değişeceğini, ‘Sivil Toplum İl Müdürlüğü’ adını alacaklarını anlatan Dikmen, proje sayesinde en büyük eksikleri olan kamu kurumlarıyla sivil toplum kuruluşları arasındaki diyaloğun gelişeceğini söyledi. Dikmen, projeyi hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını ifade ederek, katkı koyan tüm kurum ve şahıslara teşekkür etti.

    Konuşmaların ardından ‘İyi Uygulama Örnekleri’ sunumlarına geçildi. Tema Vakfı tarafından ‘Çevre alanında’, Habibat Kalkınma ve Yönetişim Derneği tarafından ‘Gençlik alanında’, SOMER Derneği tarafından ‘Engelli alanında’, Kadın Girişimciler Derneği tarafından ‘Kadın alanında’, AÇEV tarafından ‘Çocuk alanında’ iyi uygulama örneği sunumları yapıldı. BKK Başkanı Semih Pala ve protokol tarafından konuşmacılara plaket takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.