Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Kamu’ hayalleri suya düştü!

Her yıl KPSS kervanına katılan binlerce gencin artık sınavda ter dökerek başarılı olması yetmiyor. Eğitim sistemi binlerce gence hem sınav öncesi hem de sınav sonrası ek zorluklar getiriyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 16:17
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
 ‘Kamu’ hayalleri suya düştü!

Haber: Umut KUTLUCA

 

Her yıl KPSS kervanına katılan binlerce gencin artık sınavda ter dökerek başarılı olması yetmiyor. Eğitim sistemi binlerce gence hem sınav öncesi hem de sınav sonrası ek zorluklar getiriyor.
KPSS Nitelik Kod Kılavuzu’nu gören gençler, bilgisayar işletmeni, memur, ambar memuru, santral memuru, şoför, sekreter, V.H.K.İ gibi kadrolara girmenin neredeyse imkansız olduğunu görünce duruma isyan etti.

‘ADALETSİZLİK’

KPSS’ye giren ve 3001 kodundan mesleğe atanmayı bekleyen binlerce gence ‘alan’ darbesi geldi. Yeni sisteme göre meslek yüksekokullarının herhangi bir programından mezun olan binlerce kişi artık 3001 kodunda avantajını kaybediyor. KPSS gençliği, son çare olarak seslerini yetkililere ulaştırabilmek için dilekçe yazdı. Birçok alan çıkışlı öğrenciden KPSS’de daha yüksek puan aldıklarını iddia eden gençler, adaletsiz bir kadro dağılımından yakındı.

 

Yaklaşık bin 500 kişinin imzasını taşıyan dilekçe ise şöyle:

 

“Devlet  Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan Kpss Nitelik Kod Kılavuzunda kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerin  yürütülebilmesi için herhangi bir mesleki veya teknik öğrenim görmüş olmayı gerektirmeyen Bilgisayar işletmeni,Memur, Ambar Memuru, Santral Memuru,Şoför,Sekreter,V.H.K.İ gibi kadrolarda  ‘ALAN’ mezunlarına ağırlık verilmesi  biz 3001’leri (meslek yüksekokullarının herhangi bir programından mezun olmak) mağdur etmektedir. Bizler birçok alan çıkışlı arkadaştan yüksek puan almamıza rağmen bu adaletsiz kadro dağılımı sebebiyle açıkta kalıyoruz. Biz Meslek Yüksek Okulu  mezunlarına bir sene boyunca bilgisayar eğitimi YÖK tarafından verilmiş olmasına rağmen temel  bilgisayar bilgisi gerektiren  bu kadroların çoğunu tercih edememekteyiz  ayrıca birçok sertifika programına katılarakta kendimizi iyi bir şekilde yetiştirmekteyiz. Bizler yukarda saydığımız kadrolarda oluşan personel boşluklarını rahatlıkla doldurabilecek bilgi ve donanımdayız. 3001 nitelik kodu ortak koddur ve bu sebeple alan mezunu arkadaşlar bu koddan tercih yapabildikleri için onların bir mağduriyeti söz konusu değildir. Bitirmiş oldukları bölümlerden alım yapılmayan 3001 kodunu kullanmak zorunda olan 30 un üzerinde bölüm vardır(Neredeyse 200 bin kişi) ve KPSS-2014/2 tercih kılavuzunda 3001 koduna verilen kadro sayısı sadece 20’dir. Verilen kadro sayısının yetersizliği yanında bir de ortaya çıkan bu adaletsizlik bizlerin kamuda çalışma hayalini tamamen yok etmektedir. İsteğimiz  Bilgisayar İşletmenliği, Memur, Ambar Memuru, Santral Memuru, Şoför, Sekreter, V. H.K.İ  gibi  teknik bilgi gerektirmeyen  kadroların tüm kamu kurumlarında  3001 (meslek yüksek okullarının herhangi bir programından mezun  olmak ) koduna ağırlık verilmesidir.

 

Neticede 3001 kodu tüm ön lisans mezunlarının tercihleri arasında bulundurabilecekleri ortak koddur. Tüm bu nedenlerden dolayıdır ki teknik bilgi gerektirmeyen ön lisans memurluk kadrolarına yapılacak olan alımların bundan sonraki atamalarda 3001 kodu ile yapılması çok daha adil olacaktır. Mağduriyetimize gereken hassasiyeti göstereceğinden şüphemiz yoktur.

 

Saygılarımla gereğinin yapılmasını arz ederim.”

 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.