Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, İçişleri Bakanlığı’na bağlandı

Başbakanlığa bağlı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM) tekrar İçişleri Bakanlığı’na bağlandı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan müsteşarlık daha sonra yapılan düzenlemeyle Başbakanlığa bağlanmıştı....

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2014 00:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2014 00:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakanlığa bağlı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı (KDGM) tekrar İçişleri Bakanlığı’na bağlandı. İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan müsteşarlık daha sonra yapılan düzenlemeyle Başbakanlığa bağlanmıştı.

Kuruluşun bağlı olduğu bakanlığın değiştirilmesi ile ilgili işlem kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun teklifi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla alınan kararda; "Başbakanlığa bağlı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’nın İçişleri Bakanlığı'na bağlanması, 27/9/1984 tarihli ve 3046 sayılı Kanunun 19/A maddesi uyarınca uygun görülmüştür." denildi.

Resmi Gazete'nin 04.03.2010 tarihli nüshasında yayımlanarak yürürlüğe giren 5952 sayılı ''Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun" ile terörle mücadeleye ilişkin politika ve stratejileri geliştirmek ve bu konuda ilgili kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlamak üzere, İçişleri Bakanlığına bağlı olarak kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, 2011 tarihinde yapılan değişiklikle Başbakanlığa bağlanmıştı.

Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu'nda alınan kararla da Başbakanlık Yardımcılığı’na bağlı Diyanet işleri Başkanlığı Başbakanlığa bağlanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.