Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kameraya yansıyan ilginç banka soygunu

Avcılar'da iki gün önce pompalı tüfek ile banka soyan üç kişinin 2014 yılında gerçekleştirdikleri diğer iki banka soygununa ilişkin ilginç görüntüler ortaya çıktı.Avcılar'da 25 Mayıs 2015 tarihinde pompalı tüfek ile görevlileri...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avcılar'da iki gün önce pompalı tüfek ile banka soyan üç kişinin 2014 yılında gerçekleştirdikleri diğer iki banka soygununa ilişkin ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Avcılar'da 25 Mayıs 2015 tarihinde pompalı tüfek ile görevlileri tehdit ederek bir banka şubesini soyduktan 2 saat sonra yakalanan Sercian A., Yusuf D. ve Koray Ç.'nin, 2014 tarihinde gerçekleştirdikleri diğer 2 banka soygununun görüntüleri dikkat çekti.

SOYGUNDA HEP AYNI YÖNTEMİ UYGULUYORLAR

Soyguncuların bu iki bankayı da Avcılar'daki bankada kullandıkları yöntem ile soydukları anlaşılıyor. İki kişi içeri maskeli, eldivenli ve pompalı tüfek ile girip görevlileri tehdit ederek soygunu gerçekleştiriyor.

İlk soygun olayı Bağcılar İstoç'taki bir banka şubesinde yaşanıyor. Minibüsten tam hazırlıklı olarak koşarak bankaya giren soyguncular, silahlarını göstererek tehditler savuruyor. Görevliden parayı çantaya doldurmasını istiyor ve müşteriler de bu arada hareketlerinden anlaşıldığı kadarıyla yine saldırganın ikazı ile yere oturuyorlar.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ARKALARINDAN ATEŞ EDİYOR

Para konulan çantayı alan saldırganlar geldikleri gibi koşarak dışarı çıkıp minibüse biniyorlar. Bu sırada güvenlik görevlisi de bankadan çıkıyor ve hareket eden minibüsün arkasından ateş ediyor. Görevlinin açtığı ateş sonucu kurşunların soyguncuların minibüsüne isabet ettiği ancak yaralanan olmadığı belirtildi. Soyguncuların, bankadan 30 bin lira civarında para aldıkları öğrenildi.

SOYGUN, ATM İŞLEMİ KADAR ZAMAN ALMADI

İkinci banka soygunu ise 15 Aralık 2014 tarihinde Bayrampaşa'da gerçekleşiyor. Bankadan yaklaşık 200 bin lira para gasp ediyorlar. Soyguncuların yine aynı yöntemi kullandıkları görülüyor. Bu soygun sırasında bankanın dışarısındaki kamera görüntüsünde ATM cihazında bir müşterinin işlem yaptığı, diğer tarafındaki kapıdan da soyguncuların koşarak içeri girdikleri görülüyor. Soyguncuların işlerini bitirip yine koşarak çıktığı anın da yer aldığı görüntüde aynı müşterinin, ATM işleminin halen devam ettiği ve kaçan soyguncuların arkasından baktığı görülüyor.

SOYGUN SIRASINDAKİ PANİK ANLARI

Bu bankanın iç güvenlik kamera görüntülerinde ise panik anları dikkat çekiyor. İşlem için bekleyen müşteriler, silahlı soyguncuların tehditleri ile oturdukları yerlerden kalkarak yere yatıyor, uzanıyor ya da oturuyor. İki gişe görevlisinin paniğe ise kasadaki paraları tomar tomar soygunculara uzatmalarından anlaşılıyor. Hatta sağdaki gişe görevlisi, yere düşen paraları da toplayıp "Bunlar kaldı" dermişcesine soyguncuya uzatıyor ama acele ettiği her halinden belli olan soyguncu, bu paraları almadan arkadaşı ile birlikte yine koşarak bankayı terk ediyor.

BURADA GÜVENLİK GÖREVLİSİ ATEŞ ETMEK YERİNE TELEFONUNA SARILIYOR

Diğer banka soygunundaki gibi dışarıda bekleyen panelvan minibüse binerek kaçıyorlar. Burada da peşinden dışarı güvenlik görevlisi çıkıyor ama ateş etmek yerine telefonuna sarıldığı görülüyor. Güvenlik görevlisi ile birlikte müşterilerin de dışarı çıkmaya çalıştıkları ve bazılarının telefonlarını kulaklarına götürdükleri anlar dikkat çekiyor.

Bu arada gündüz saatlerinde Küçükçekmece Adliyesine sevk edilen şüpheliler Sercian A., Yusuf D. ve Koray Ç., nöbetçi mahkemeye verdikleri ifadelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.