Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahreden detay! Filmde oynamıştı...

Hakkari'nin Çukurca İlçesi’nde terör örgütü PKK’ya yönelik yürütülen operasyonda şehit düşen askerlerden biri de 24 yaşındaki Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar'dı. Uçarla'la ilgili kahreden bir detay ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahreden detay! Filmde oynamıştı...

24 yaşındaki şehit Yunus Emre Uçar'ın 4 Kasım'da vizyona girecek "Dağ-2" filminin çekimlerinde rol aldığı ortaya çıktı. Şehit askerden geriye film setinde çekilen bir fotoğrafı kaldı. Film, Kuzey Irak'da kaçırılan bir gazetecinin kurtarılma operasyonu ile başlıyor. Filmde operasyonu Bordo Bereliler yönetiyor.

CENAZEDE KAHREDEN ANLAR...

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Yunus Emre Uçar’ın cenazesi dün askeri uçakla memleketi Konya’ya getirildi. Konya Havalimanı’nda Vali Yakup Canbolat, protokol üyeleri, ailesi ve yakınları tarafından karşılandı. Ardından da baba ocağı olan Sarayönü İlçesi’ne bağlı eskiden belde olan Ladik Mahallesi’ne götürüldü. Şehidin cenazesi, baba evinde helallik alınmasından sonra dualar eşliğinde dini ve askeri törenin yapılacağı Ladik Mahallesi Meydanı’na getirildi.


’DİK DUR BABA’

Tören alanında gözyaşlarına hakim olamayan şehidin kardeşi Bünyamin Uçar, yanındaki babası Şaban Uçar’a, "Dik dur baba, sen şehit babasısın, hainleri sevindirme. Bin canım olsa, binini de vatanıma feda ederim. Vatan sağ olsun, bayrak sağ olsun. Gitti o gitti" demesi, törene katılanları duygulandırdı.


Evli ve 1 çocuk babası olan şehit Uçar’ın, 2 yaşındaki oğlu Muhammet de cenaze namazı sırasında bir yakının omzunda çikolatasını yerken, "Baba" diye ağladı. Törene Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 3’üncü Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Ergun Eskici, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, ailesi, yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. İl Müftüsü Ali Akpınar’ın kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin cenazesi, mahalle mezarlığında toprağa verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.