Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş'ta Ebola şüphesi

Kahramanmaraş’ta yüksek ateş ve kusma şikayetiyle hastaneye başvuran kişi, Ebola virüsü şüphesiyle Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde karantinaya alındı. Önceki gün de Afşin ilçesinden sevk edilen bir çift, MERS şüphesiyle...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2014 03:13
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2014 03:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş’ta yüksek ateş ve kusma şikayetiyle hastaneye başvuran kişi, Ebola virüsü şüphesiyle Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde karantinaya alındı. Önceki gün de Afşin ilçesinden sevk edilen bir çift, MERS şüphesiyle yine aynı hastanede tedavi altına alınmıştı.

Alınan bilgiye göre, 11 gün önce hac vazifesini yerine getirdikten sonra Suudi Arabistan'dan memleketi Kahramanmaraş'a dönen 55 yaşındaki Duran Ş. bir anda rahatsızlandı. Kusma, yüksek ateş ve öksürük şikayetleri görülen hasta, ailesi tarafından tedavi için Necip Fazıl Şehir Hastanesi Yörük Selim ek binasına getirildi.

Burada doktor kontrolünden geçirilen Duran Ş., muayene sonucunda Ebola virüsü kapmış olabileceği şüphesiyle Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Bu arada, hastanın gelişiyle Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde önlemler artırıldı. Hastaların tedavi edildiği odada görevli sağlık personeline maske ve özel elbise dağıtıldı. Odaya, görevliler haricinde kimsenin girmesine izin verilmiyor. İzole bir odada gözlem altına alınan Duran Ş.'nin Ebola virüsü taşıyıp taşımadığı yapılacak testler sonucu belirlenecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.