Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıl dönümü Kahramanmaraş'ta da coşkuyla kutlandı.Vali Şükrü Kocatepe'nin makamında tebrikleri kabulü ile başlayan etkinlikler, Trabzon Bulvarı'nda resmi geçit törenleri ile devam etti. Bulvarda düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 11:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kahramanmaraş’ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Cumhuriyet Bayramı'nın 90. yıl dönümü Kahramanmaraş'ta da coşkuyla kutlandı.

Vali Şükrü Kocatepe'nin makamında tebrikleri kabulü ile başlayan etkinlikler, Trabzon Bulvarı'nda resmi geçit törenleri ile devam etti. Bulvarda düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Kerim Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Emniyet Müdürü Metin Aşık, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Vali Şükrü Kocatepe, Cumhuriyet'in en büyük miras olduğunu belirterek, İstiklâl Savaşı'nın dünya tarihine geçtiğini söyledi. Kocatepe, "Yüzyıllarca bu topraklara sahip olmak isteyen İtilaf Devletleri'nin parçalayarak işgal ettikleri vatanımızda bağımsız hür ve uygar bir devlet kurmak kolay olmamış, İstiklâl Savaşımız işgalcilerin üstün silah ve her türlü desteğe sahip kuvvetlerine karşı, 7'den 70'e herkesin katılarak dişiyle, tırnağıyla, kazandığı örnek bir mücadele olarak dünya tarihine geçmiştir." dedi.

Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne geçen 90 yılda, ülkenin önemli gelişmeler sağladığını kaydeden Kocatepe, "Dünya imparatorluğundan hasta adam durumuna düşürülen bir devlet, kısa sürede yaşadığı türlü iç ve dış badirelere rağmen, dünyanın tüm ortak platformlarında sözü dinlenen, bölgesi için barış güvencesi olan, demokrasiyi özümsemiş modern bir ülke haline gelmiştir. Türkiye Cumhuriyeti ekonomisini güçlendirerek 20. yüzyılın yardım alan ülkesi değil, 21. yüzyılın yardım eden ülkesi haline gelmiştir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kutlama etkinlikleri, öğrenciler, izci grupları ve askerlerin geçit töreni ile devam etti. Askerlerin tören geçişi sırasında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.