Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadir Topbaş, engellilerle kahvaltıda bir araya geldi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli vatandaşlarla kahvaltıda bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, " 'Erişilebilir Bir İstanbul' adı altında oluşturduğumuz birimle, bütün projelerimizde engellilerin...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadir Topbaş, engellilerle kahvaltıda bir araya geldi
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında engelli vatandaşlarla kahvaltıda bir araya gelen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, " 'Erişilebilir Bir İstanbul' adı altında oluşturduğumuz birimle, bütün projelerimizde engellilerin ve bütün dezavantajlı grupların olurlarını almadan hiçbir projeyi hayata geçirmiyoruz." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Programa İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Engelli Yıldızlar Spor Kulübü Başkanı Kemal Yüksel, İşitme Engelliler Milli Federasyonu Başkan Yardımcısı Orkun Utsukarcı, Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan Bahçeli’nin yanı sıra çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Programda konuşan Başkan Topbaş, erişilebilir bir İstanbul için çalıştıklarını ifade etti. Topbaş, “Biz yönetim olarak her günü böyle değerlendirip, kentte yaşayan her bireyin kent içindeki yaşamını kolaylaştırma anlamında adımlarımızı attık ve çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Erişilebilir bir İstanbul adı altında oluşturduğumuz birimle bütün projelerimizde engellilerin ve bütün dezavantajlı grupların olurlarını almadan hiçbir projeyi hayata geçirmiyoruz. Hatta bu komisyon müteahhitlere de olur vermezse kendilerine ödeme yapılmıyor.” diye konuştu.

Bu çalışmalarından dolayı çok daha farklı bir İstanbul ortaya çıkardıklarını belirten Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul’da otobüsler başta olmak üzere toplu taşıma araçlarını dezavantajlı grupların tamamının rahatlıkla kullanabileceği bir hale getirmekten duyduğumuz gururu burada ifade etmek istiyorum. Biz göreve geldiğimizden bugüne kadar bütün toplu taşıma araçlarını tramvaylar, metrobüsler ve otobüsler dahil her birini dezavantajlı gruplar; bireysel şekilde kullanabildikleri bir duruma getirdik. Arzu ettiğimiz yanında bir refakatçi olmadan, birinin yardımını almadan da kendi hayatını sürdürebilmeli, toplum içinde birlikte olabilmelidir.”

Belediyenin yapmış olduğu çalışmaların Dünya Sağlık Örgütü tarafından model olarak alındığının altını çizen Topbaş, “Türkiye’de bu konuyu en başarılı şekilde yerine getirenin bizim ekibimiz olduğunu ve Bakanlığa örnek olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. Metrobüs hattı üç ay içerisinde tamamlanacak ve orada da hiçbir durak, istasyon erişilemez olmayacak. Görme engellilerinin rahatlıkla tespit edebileceği ve anlayabileceği bir ulaşım haritası hazırladık. Bu şehirde geçmişte yaşayan sizler olarak şöyle bir mukayese ediniz. Bu hassasiyet var mıydı ? Bu duyarlılık var mıydı ? Bu gelişme var mıydı ? Geride bıraktığımız yıllarda İstanbul için neler yapıldığı ortada. Birileri şunları söylüyor. Diyorlar ki 20 yıldır İstanbul’da bulunuyorlar ve ne yaptılar ki diyorlar. Ne yaptılar ki diyene hiçbir şey diyemeyiz. İstanbul’da yaşayanlar çok iyi biliyor bu kentte nelerin değiştiğini. Susuzluktan, çöp yığınından hangi noktalara gelindiğini İstanbullular biliyor. Doğasıyla, çevresiyle, çiçekleriyle, ulaşım akslarıyla her şeyiyle altyapısıyla bambaşka bir İstanbul ortaya çıktı. Çok daha farklı olacak inşallah.” ifadelerini kullandı.

Program Başkan Topbaş’a günün anısına plaket verilmesi ve engelli vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.