Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar yarım kalan eğitimlerini 'mesleki eğitim'le tamamlayacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinesinde Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında koruyucu aileden sonra kadınların mesleki eğitimlerini tamamlamaları için çalışma...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 19:03
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı koordinesinde Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ‘Gönül Elçileri Projesi’ kapsamında koruyucu aileden sonra kadınların mesleki eğitimlerini tamamlamaları için çalışma başlatıldı. Kadınlar bu çalışma ile yarım kalan eğitimlerini tamamlama fırsatı bulacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile ‘Gönül Elçileri’ projesinin 1. etap kapanış değerlendirme toplantısına katıldı. 2012 yılında Emine Erdoğan’ın himayesinde hayata geçirilen Gönül Elçileri Projesi’nin ilk etabı olan ‘koruyucu aile’ çalışmaları hakkında sunumların yapıldığı programda ikinci etap olarak ‘kadın ve istihdam’ konusundaki yapılan ve yapılması istenen çalışmalar hakkında bilgi verildi.

‘Gönül elçileri’ olarak illerinde çalışmalar yürüten çok sayıdaki vali eşinin katıldığı Gölbaşı’ndaki programda konuşan Emine Erdoğan, ‘‘Gönül elçilerimiz, büyük ve hayırlı bir projeni ilk etabında çocuklarla koruyucu aileler arasında muhteşem köprüler oluşturdular. Bir anlamda toplumun gözünü açtılar. Bugün ayrıca ikinci aşaması olan kadınlar için mesleki eğitime başladılar. Kadınlarımız yarım kalan eğitimlerini bu sayede tamamlayacaklar. Böylece hem kadınlarımız hem de Türkiye kazanacak. Hep birlikte bu kez eğitimini yarım bırakmış kadınlarımıza ellerimizi uzatalım.’’ şeklinde konuştu.

Gelişmiş ülkelerde korunmaya muhtaç çocukların yüzde 80’inin koruyucu aile hizmetinden yararlandığının görüldüğünü ifade eden Emine Erdoğan, ‘‘Ülkemizde bu oran ‘gönül elçisi’ projesinden önce yüzde 7’ler civarındaydı. Kardeşlerimizin gayretli ve sabırlı çalışmalarıyla şimdi yüzde 25’lere ulaştı. Elbette yeterli değil.’’ sözlerine yer verdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise ‘‘Biz şunu diyemeyiz ‘biz 10 yıldan sorumluyuz’. İnsan yetiştireceksek eğer, bütün gücümüzü kullanmamız lazım. O yüzden bu proje beni çok heyecanlandırıyor. Eğer biz koruyucu ailedeki enerjimizi kadınların meslek eğitiminde de tabana yayabilirsek muhteşem bir başarı elde ederiz.’’ şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, eğitim imkanı bulamayan kadınlara yönelik meslek edindirme ve diploma sahibi olma çalışmaları hakkında bir sunum yaptı. Asan, kısa bir süre içinde projenin tüm yurtta ilgi gördüğünün altını çizerek ülke genelinde 640 bin 171 kayıtlı gönül elçisinin olduğunu belirtti. Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Abdulkadir Kaya, koruyucu aile çalışmaları hakkında detaylı bilgi verirken, 2012 yılında 1400 olan koruyucu aile yanına yerleştirilen çocuk sayısının yapılan çalışmalar neticesinde bu yönde yoğun talebin oluştuğunu ve bu sayının günümüzde 3 bin 123’e yükseldiğini anlattı.

Emine Erdoğan konuşmaların ardından eğitim programlarına iştirak ederek başarı sağlayan kadınlara madalya takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.