Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etti

Tunceli'de Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, kadınlara yönelik şiddet ve katliamları basın açıklaması ile protesto etti.Sanat Sokağı'nda bir araya gelerek pankart açan Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, Türkiye’de son...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2015 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2015 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadınlar, kadına yönelik şiddeti protesto etti
Tunceli'de Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, kadınlara yönelik şiddet ve katliamları basın açıklaması ile protesto etti.

Sanat Sokağı'nda bir araya gelerek pankart açan Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği, Türkiye’de son yıllarda kadınlara yönelik gerçekleşen cinayet ve şiddete tepki gösterdi. Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği adına açıklama yapan Leyla Kasım Işık, AK Parti ve medyanın ortak kullandığı üslup ve söylemlerin eril zihniyeti şiddete davet eden nitelikte olduğunu söyledi. Şiddete ve tecavüze maruz kalmamak için bir kez daha sokaklarda olduklarını belirten Işık, "Dün Özgecan, bugün Cansu Kaya; tecavüze uğrayan iki genç kadın. Biri yakılarak biri boğularak öldürüldü. Mahkemelerde adeta 'teşvik' indirimi alan bu katiller sokakta, iş yerlerimizde hayatımızın her alanında biz kadınlara hayatı zehir etmek için kol geziyorlar. AKP ve medyanın ortak kullandığı üslup ve söylemler bu eril zihniyeti şiddete davet eden ve adeta masumlaştıran niteliktedir. Bunun en son örneğine dün bir kez daha Star Gazetesinde rastladık. Burjuva medyası tarafından HDP eş Başkanı Figen Yüksekdağ’a yönelik yapılan cinsiyetçi ve tetikçi söylemlerini kınıyoruz." dedi.

Kadınların hayatlarının korunması için sadece adli önlemlerin yetmeyeceğine dikkat çeken Işık, "Herkesin her şeyi bildiği bu erkek egemen sistemde mesele, kadınlar katledildikten sonra ne olacağı değil. Mesele kadınları ölüme terk etmemek, göz göre göre gelen cinayetlere, şiddete, tacizlere, tecavüzlere karşı yalnız bırakmamak için ne yapılacağıdır. Ne olacak da kadınlar ölmeden çözüme adım atılacak? Genel seçim sürecinde en çok kadın seçmenlerine 'Biz sizi temsil edeceğiz' iddiasıyla giden partilere sormak istiyoruz; Cumhuriyet tarihinin kadın vekil sayısının en çok olduğu bir Meclis'te, ne yapacaklar, kadınlar ölmeden sorunu çözebilmek için? Değiştirebilecekler mi 'aileye' çevirdikleri her bir devlet biriminin adını, esasına dönüp 'kadın' diyebilecekler mi?" diye konuştu. Açıklamanın ardından grup dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.