Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadınlar kadına şiddeti erkeği eğiterek önleyecek

Kadına şiddeti protesto eden Aydın Dünya Kadın Platformu, bir basın açıklaması yaptı. Hükümet konağı önünde düzenlenen basın açıklamasında kadınlar, kadına şiddeti birlik şarkısı söyleyerek ve kırmızı balon uçurarak protesto...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 15:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadınlar kadına şiddeti erkeği eğiterek önleyecek
Kadına şiddeti protesto eden Aydın Dünya Kadın Platformu, bir basın açıklaması yaptı. Hükümet konağı önünde düzenlenen basın açıklamasında kadınlar, kadına şiddeti birlik şarkısı söyleyerek ve kırmızı balon uçurarak protesto etti. Platform Dönem Başkanı Tülay Aydın, kadına şiddeti önlemek için erkekleri eğiteceklerini söyledi.

Aydın’da çeşitli kadın derneklerinden üyeler, kadına şiddeti kınadı. Hükümet konağı önünde toplanan dernek yöneticileri pankart, şarkı ve kırmızı balonlarla kadına şiddeti kınayarak son bulmasını istedi. Kadınlar adına açıklama yapan Türk Kadınlar Konseyi Aydın Şube Başkanı Aydın, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede bugüne değin hep kadın ön plana çıkarıldı. Hep bizler kadınları eğitmeyi, kadınlara haklarını öğretmeyi amaçladık ama gözardı ettiğimiz bir husus oldu. Bu şiddeti uygulayanın yüzde 95’inden fazlası erkeklerden oluşuyor. O nedenle biz bu yıl erkeklerin, daha doğrusu okul öncesi, yani ailede başlayan erkek eğitimini ele almayı hedefledik. Erkekleri eğitmek projemiz. Birçok kurumdan destek almayı umut ediyoruz. Gerektiğinde kahvelerde, köyün imamından destek alarak, köyün öğretmeninden destek alarak, köyün muhtarından destek alarak erkeklerimizle ilgili eğitim planı yapmak en büyük hedefimiz. Medya patronlarına önemli görevler düşüyor. Öncelikle kadın, cinsel obje olarak hiçbir zaman televizyonlarda gösterilmesin istiyoruz. Kadın programlarımın denetlenmesini istiyoruz. Eğitici kadın programları istiyoruz. Hepsinden önemlisi, özellikle 3. sayfa dediğimiz, birinci sayfada da yer alan kadın temalı olaylarda, 'Bugün yine bir kadın öldürüldü' demeyelim, bunun yerine, 'Bugün yine bir erkek cinayet işledi, katil oldu' diyelim.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.