Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadına şiddet haberleri yüzde 65 arttı

Medya takip ajansı Interpress’in, ‘Kadına Şiddet’ konulu araştırmasında ortaya çıkan veriler kadına yönelik şiddetin azalmadan devam ettiğini gösterdi. 2015’in ilk altı ayında yazılı basında yayınlanan kadına yönelik şiddet haberi...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medya takip ajansı Interpress’in, ‘Kadına Şiddet’ konulu araştırmasında ortaya çıkan veriler kadına yönelik şiddetin azalmadan devam ettiğini gösterdi. 2015’in ilk altı ayında yazılı basında yayınlanan kadına yönelik şiddet haberi sayısının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 65’ten fazla artış göstererek 50 bini geçtiği belirlendi.

Araştırma, Ocak ayından bu yana kadınlara yönelik sözlü, fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik olmak üzere çeşitli şiddet uygulamalarının yazılı basında geniş bir şeklide yer aldığını ortaya çıkardı.

Ulusal, bölgesel ve yerel iki bini aşkın gazete ile dergide çıkan haberlerin tek tek incelendiği araştırmada, geride bıraktığımız altı ay boyunca kadına yönelik şiddet haberlerinin toplamda 51 bin 847’ye ulaştığı belirlendi. En çok artışın cinayet haberlerinde gerçekleştiği belirtildi. Kadın cinayetleri üzerine yayınlanan 4 bin 282 adet haber olduğu, her yıl ortalama 20 binden fazla kadının cinsel saldırıya uğradığı, Türkiye’de cinsel taciz ve cinsel saldırı haberlerinin de yılın ilk yarısında bini geçtiği ortaya çıktı.

Öte yandan eşlerinin kadınlara uyguladığı psikolojik şiddet konuları da azımsanmayacak sayıda. Bu konuda yazılı basına yansıyan 3 bin 769 haber tespit edildi. Bunun yanında her üç kadından birinin evde kocasının ya da sevgilisinin fiziksel şiddetine maruz kalıp darp edildiği ve dayak yediği Türkiye’de bu olayların geride kalan altı ayda toplam 3 bin 163 habere yansıdığı belirlendi. Kadına dönük ekonomik şiddet içerikli haber sayısı ise 815 olarak belirlendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.