Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kadın çalıştayında kadına şiddet resmedilecek

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı ve Sergisi' düzenlendi. 5-8 Mart tarihleri arasında devam edecek çalıştayda ressamlar 'Kadına Şiddet'i resimlerle...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kadın çalıştayında kadına şiddet resmedilecek
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı ve Sergisi' düzenlendi. 5-8 Mart tarihleri arasında devam edecek çalıştayda ressamlar 'Kadına Şiddet'i resimlerle anlatmaya çalışacak.

Ereğli Belediyesi ve Sanat Elçileri Derneği iş birliği ile organize edilen ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü Resim Çalıştayı ve Sergisi’ başladı. Etkinlikler kapsamında İtalya Cam Museum, ‘Ben Kadınım Konulu Fotoğraf Sergisi’ 05-08 Mart tarihleri arasında gezilebilecek. Sergiye dünyaca ünlü İtalyan fotoğraf sanatçısı Antonio Manfredi'nin de katılacağı çalıştayın açılışı 8 Mart Pazar günü saat 14.00'de gerçekleştirilecek. Çalıştay kapsamında dünyaca ünlü resim sanatçılarından Bulgaristan’dan Aynur Açıkgöz, Beyaz Rusya’dan Anna Buhovsova Belarus, Kosova’dan Dije Bllaca, Gürcistan’dan Maia Chyonia, Fransa’dan Snezana Milovanovic, Romanya’dan Dalila Özbay, Makedonya’dan Alma Idrızı ve Mısır’dan Lamia El Sayed da canlı performans sergileyecek.

Çalıştay ile ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan ve Bulgaristan'ı temsil eden Aynur Açıkgöz, amaçlarının kadının ikinci sınıf insan olarak görüldüğü Türkiye'de şiddete maruz kalan kadınları anlatmak olduğunu söyledi. Açıkgöz, "Bulgaristan'ı temsilen şu anda aranızdayım. Aslen de Türkiye'de yaşamaktayım. Ereğli'de çok ilginç bir çalışma yapılıyor. Belki de tüm dünyanın gözü üzerinde olduğu çalışmamızın adı '8 Mart'ta 8 ülkeden 8 kadın sanatçı' diye. Konumuz da var. Konu da Türkiye'nin gündemini sarsacak bir konu. 8 Mart'ta 'Kadın ve Şiddet' konusunu işleyeceğiz. Hala ülkemizde Türkiye'de kadının ikinci sınıf vatandaş olması, çok şiddet görmesi bizleri kadın ve toplum olarak üzmekte. Biz sanatçılar olarak mesajımızı 8 Mart'ta Ereğli'den 'Kadına ve şiddete hayır' sloganıyla çalışıyoruz." dedi.

Sanat Elçileri Derneği Kurucu Başkanı ve ressam Adnan Turan da "Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla biz 8 ülkeden 8 bayan konseptli bir çalışma düşündük. 8 ressamımız 3 günlük etkinlikte 'kadına şiddet' konulu çalışma yapacaklardır. Ereğli halkımız da davetlidir." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.