Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçırılan pilotlar İstanbul’da

Lübnan'da 72 gün önce kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcı pilot Murat Ağca özel bir uçakla İstanbul'a getirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılanan pilotlar, kendilerine hiçbir şekilde kötü muamele yapılmadığını...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2013 00:50
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2013 00:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaçırılan pilotlar İstanbul’da
Lübnan'da 72 gün önce kaçırılan Türk pilot Murat Akpınar ile yardımcı pilot Murat Ağca özel bir uçakla İstanbul'a getirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılanan pilotlar, kendilerine hiçbir şekilde kötü muamele yapılmadığını söyledi. Kesinlikle kötü bir laf söylenmediğini, darbe veya şiddet uygulanmadığını kaydeden pilot Murat Akpınar, umudunu da hiç yitirmediğini belirtti.

Beyrut’ta kaçırılan Türk Hava Yolları (THY) pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca 72 gün sonra Türkiye'ye getirildi. Pilotları taşıyan uçak gece yarısı Atatürk Havalimanı'na indi. Uçak Devlet Konukevi önüne geldi. Karşılamaya; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY Genel Müdürü Temel Kotil ve pilotların aileleri geldi.

Pilotları Atatürk Havalimanı'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bizzat uçağın yanına giderek karşıladı. Erdoğan, burada pilotlarla yaklaşık 10 dakika sohbet etti.

Serbest bırakılan Pilot Murat Akpınar, kendilerine hiçbir şekilde kötü muamele yapılmadığını söyledi. Kesinlikle kötü bir laf söylenmediğini, darbe veya şiddet uygulanmadığını kaydeden Akpınar, “Zaten öyle bir şey uygulansaydı buraya gelmezdik. Bizi karşılamaya gelen Başbakan Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanı ailemizi kabul etmiş. Bu haberler onlar için çok önemliydi. Ne kadar değerli olduğumuzu, ailelerini alıp alamayacaklarını buna göre değerlendiriyorlardı. Bunlar bize dayanma gücü verdi.” dedi.

Devletin arkalarında olduklarına hep inandıklarını dile getiren Akpınar, “Buna sonsuza kadar inanıyorduk. Bizi orada bırakmayacaklarına inanıyorduk. Başbakanımız olayın başından sonuna kadar takipte olduklarını söyledi. Ailelerimiz orada yapılacak bir operasyona karşıymış bunun çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Operasyon yapılsaydı 100 kişinin üzerinde insan ölürdü. Bizi orada koruyan insanlar 100 kişinin üzerindeydi.” diye konuştu.

Umudunu asla yitirmediğini kaydeden Akpınar, “Arkamızda bu kadar insan var. Türk milleti var. Neden yitireyim? Yok böyle bir şey. Kötü muamele yapılmadı. Ama tutsaklık... Odaların içerisinde üzerimize kilitler kapatıldı. Bu şekilde yaşadık. Benim için bayram en büyük bu bayram. Herkesin bayramı kutlu olsun.” ifadesini kullandı.

Murat Ağca ise kendilerini kurtarmada çaba gösteren tüm devlet yetkililerine ayrı ayrı teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.