Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaçırılan pilot Ağca, Elazığ Valisi Koçak'ı ziyaret etti

Türk Hava Yolları'nın Beyrut uçağında 2. pilot olarak görev yapan ve kaptan pilot Murat Akpınar ile birlikte 9 Ağustos 2013 tarihinde Lübnan’da kaçırılan Elazığlı Pilot Murat Ağca, serbest bırakılmasının ardından geldiği memleketi...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaçırılan pilot Ağca, Elazığ Valisi Koçak'ı ziyaret etti
Türk Hava Yolları'nın Beyrut uçağında 2. pilot olarak görev yapan ve kaptan pilot Murat Akpınar ile birlikte 9 Ağustos 2013 tarihinde Lübnan’da kaçırılan Elazığlı Pilot Murat Ağca, serbest bırakılmasının ardından geldiği memleketi Elazığ’da Vali Ömer Faruk Koçak’ı ziyaret etti. Ziyarette babası Zeki Ağca ile eşi ve kızı da hazır bulundu.

Kabulde bir değerlendirme yapan pilot Ağca, esaret altında olduğu günlerde ailesine gösterilen ilgiden dolayı Vali Koçak’a teşekkür etti. Ağca, "Şahsım olarak aileme gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ediyorum. Siz burada aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ü de temsil ediyorsunuz. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül de bizim konumuzla ve ailemizle yakından ilgilendi. Kendisine selam ve saygılarımızı iletmenizi rica ediyoruz. Ayrıca Sayın Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu da aynı şekilde yakından alâkadar oldular. Onlara da minnet ve şükranlarımızı ifade ediyorum. Özgür olarak memleketimde ailemle birlikte olmaktan dolayı çok mutluyum." dedi.

Vali Koçak da Murat Ağca’nın yeniden özgür bir şekilde ailesiyle birlikte olmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Koçak, "Sizler bizim için kıymetlisiniz. Bu ilgiyi her yönüyle hakettiniz. Devletimiz güçlüdür ve hiçbir vatandaşını hiçbir yerde bırakmaz. Lübnan’da esaret altında olduğunuzda, hürriyetiniz kısıtlandığında üzüntülüydük. Kurtulmanıza ve sağ salim ailenize kavuşmanıza çok sevindik. Bundan sonra ailenizle birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmenizi temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.