Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anadolu Adalet Sarayı'nda arbede

Ataşehir'de Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın duruşmasının yapıldığı Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda arbede yaşandı. Adliye önünde toplanan bir grup, içeri alınmayınca adliyenin kapıları tekmeleyerek...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Adalet Sarayı'nda arbede
Ataşehir'de Gezi eylemleri sırasında hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın duruşmasının yapıldığı Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda arbede yaşandı. Adliye önünde toplanan bir grup, içeri alınmayınca adliyenin kapıları tekmeleyerek camlarını kırdı. Olaylar sırasında adliye görevlileri ile gruplar arasında arbede yaşandı.

Gezi olayları sırasında Ataşehir'de göstericilerin TEM otoyolunda eylem yaptığı sırada bir otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüyle ilgili dava Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda başladı. Dava öncesi adliye önünde toplanan çeşitli gruplar davayı izlemek için içeri girmek istedi. İzin verilmemesi üzerine eylemcilerle görevliler arasında tartışma yaşandı. Tartışma sonucu eylemciler adliyenin kapıları tekmeleyerek camlarını kırdı. Adliye önüne gelen HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel de gruba destek verdi.

Öte yandan adliye içerisinde de duruşma salonuna girmek isteyen bir grupla görevliler arsında arbede yaşandığı, içeri girmek isteyenlere biber gazı kullanıldığı öğrenildi.

Duruşma devam ederken grupların bekleyişi sürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.