Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jetler vurdu: "Bahoz'dan daha önemli"

PKK terör örgütünün en önemli askeri kanat sorumlularından ‘Sabri Başkale’ kod adlı Fethi Şarlatan’ın da aralarında bulunduğu bir grubun, 28 Mayıs 2016 günü hava operasyonu ile vurulduğu ortaya çıktı. Metina bölgesinde bir toplantıyı yöneten Şarlatan’ın bombardımanda ağır yaralanarak sedyeyle taşındığı, fotoğraflardan anlaşıldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 08:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Jetler vurdu: "Bahoz'dan daha önemli"
ASKERİ kaynaklardan alınan bilgiye göre, bölgeden gelen bir istihbaratı değerlendiren Türk Silahlı Kuvvetleri, Fethi Şarlatan’ın Kuzey Irak’taki Metina bölgesinde kendisine bağlı teröristlerle toplantı halinde olduğunu tespit etti. ‘Acil’ koduyla gerçekleştirilen hava operasyonunda toplantının yapıldığı alan bombalandı. Bombardıman sonucunda insansız hava aracıyla hasar tespit çalışması yapıldı. Şarlatan’ın bombardımandan kurtulan PKK’lılar tarafından sedyede taşındığı, çok sayıda örgüt üyesinin öldüğü, net fotoğraflarla tespit edildi. Alınan bilgiye göre, İstihbarat’ın operasyondan sonra da yakın takibe aldığı Şarlatan, bir hastaneye götürüldü ve o hastaneden çıkmadı. Yapılan değerlendirmede, Şarlatan’ın öldüğü ya da yoğun bakım tedavisi gördüğü için hastaneden ayrılmadığı tespiti yapıldı.

BAHOZ’DAN ÖNEMLİ

Askeri kaynaklar, Şarlatan’ın terör örgütünün askeri yapılanması içinde Hakkâri’deki Cudi buzul dağları dışındaki bütün Türkiye’den sorumlu olduğuna dikkat çekerken, ‘Bahoz Erdal’ kod adlı Fehman Hüseyin’den daha önemli bir noktada olduğunu vurguladı. Kayıtlara göre terör örgütü PKK’nın Suriye, İran ve Irak’taki yapılanması dışında kalan bütün alanlardan sorumlu olan Şarlatan, örgüte 1 Temmuz 1989’da katıldı. Ağrı ve Kars’ın bulunduğu bölgede Tendürek sorumlusu olan Şarlatan, daha sonra Tunceli ve Şırnak kırsalında da terör saldırılarını yönetti. 2008’de terör örgütünün 14 askeri kanat yöneticisi arasına giren Şarlatan, 2010’dan itibaren Türkiye alan sorumlusu oldu.

KIRMIZI LİSTEDE 4 MİLYON TL ÖDÜL KONULMUŞTU

TSK, daha önce de Şarlatan’ın altında görev yapan Diyarbakır, Bingöl, Mardin, Erzurum sorumlusu Ekrem Güney ve yardımcısı ile Tunceli ve kırsalı sorumlusu İsmail Aydemir’i öldürmüştü. Fethi Şartalan İçişleri Bakanlığı’nın aranan teröristler listesinde ‘kırmızı kategoride’ bulunuyor başına 4 milyon lira ödül konulmuş durumda.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.