Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Jandarma, sınırda toplanan guruba müdahale etti

Jandarma, radikal selefi örgüt IŞİD'den kaçan Suriyelilerin sınırdan geçişine izin vermedi. Güvenlik güçleri, sınırın Türkiye tarafında toplanan guruba müdahale etti. IŞİD ile PYD arasında Suriye'nin Rakka kentine bağlı Kobani'de...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Jandarma, sınırda toplanan guruba müdahale etti
Jandarma, radikal selefi örgüt IŞİD'den kaçan Suriyelilerin sınırdan geçişine izin vermedi. Güvenlik güçleri, sınırın Türkiye tarafında toplanan guruba müdahale etti.

IŞİD ile PYD arasında Suriye'nin Rakka kentine bağlı Kobani'de çatışmalar şiddetlendi. Binlerce Suriyeli, Türkiye'ye sığınmak için sınır hattına geldi. Jandarma, geçişlere izin vermedi. KCK ve PYD'nin çağrısı üzerine sınıra yakın Dikmetaş köyü mevkiinde nöbet çadırı kuruldu. Çadırda toplanan kalabalık, sınırda bekleyen Suriyelilerin geçişi için jandarma ile görüşmeler yaptı. Olumsuz sonuçlanan görüşmelerden sonra jandarma, gurubun sınırdan uzaklaşmasını istedi. Güvenlik güçleri, direnen guruba müdahale etti. Grup, biber gazı, sis bombası ve tazyikli su ile geri püskürtüldü. Çadırlara gönen gurubun bekleyişi sürüyor. Geçişlere ise izin verilmiyor. Sınıra yaklaşan Suriyeliler de geri dönmüyor. Sınırda gergin bekleyiş sürüyor. Kobani'deki çatışmalar da giderek şiddetleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.