Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

JAKEM’in eğitimli köpeklerinin gösterisi büyüledi

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. yılı tüm Türkiye ve yurt dışı temsilciliklerinde olduğu gibi Nevşehir’de de bir dizi etkinliklerle kutlandı. Nevşehir Gazi Stadyumu’nda düzenlenen törende, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
JAKEM’in eğitimli köpeklerinin gösterisi büyüledi
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 90. yılı tüm Türkiye ve yurt dışı temsilciliklerinde olduğu gibi Nevşehir’de de bir dizi etkinliklerle kutlandı. Nevşehir Gazi Stadyumu’nda düzenlenen törende, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı’nda eğitilen köpeklerin gösterileri izleyenleri büyüledi ve her gösteri büyük alkış topladı.
Dün Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk Anıtı’na, Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ve Belediye Başkanı Hasan Ünver’in çelenk sunumu ve sonrasında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına bugün yine Nevşehir Valiliğinde devam edildi. Vali Ceylan, makamında Cumhuriyet Bayramı kutlama tebriklerini kabul etti.
Daha sonra Gazi Stadında devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerinde ilk olarak Vali Mehmet Ceylan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ve Belediye Başkanı Hasan Ünver vatandaşların ve bayrama katılan öğrencilerin bayramını kutladı.
İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşan Vali Mehmet Ceylan, 1. Dünya Savaşı sonrasında Türk Milletinin bağımsızlığı ve milli egemenliğinin tehdit edildiği ve tehlike ile karşı karşıya kaldığını belirtti.
Milli Mücadele’nin, Atatürk’ün Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi ile tek yürek olarak başlatıldığını anlatan Ceylan, büyük Türk Milleti’nin bağımsızlığına, birlik ve beraberliğe olan inancının timsali olduğunu ve tüm güçlüklere karşın eşine az rastlanır bir zafer kazanıldığını vurguladı.
Zaferle sonuçlanan milli mücadelenin ardından Türk Milleti’nin kendi iradesi doğrultusunda yönetimde söz sahibi olmasını sağlayan Cumhuriyet’in kurulduğunu kaydeden Ceylan “Şüphesiz Cumhuriyetin ilanı, Türk Milletini muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak adımların en önemli aşamasını oluşturmaktadır. Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden öden vermeyeceğini tüm dünyaya ilan eden Cumhuriyet, çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın da bir göstergesi olmuştur” dedi.
Türkiye’nin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak kurum ve kurallarıyla işleyen bir demokrasi düzenine, güçlü bir ekonomiye ve “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” ilkesi temelinde aktif bir dış politikaya sahip olmasının Cumhuriyet sayesinde olduğunu aktaran Ceylan “ Çağdaş gelişmiş ülkeler arasında mevcut yerimizi daha üst seviyelere taşıma ilkesi, Büyük Atatürk’ün koyduğu hedef olarak geleceği planlamayı gerektirmektedir. Sahip olduğumuz ekonomik değerleri rekabet gücü yüksek, ileri teknoloji kullanarak arz etmeliyiz. Halkımıza sunulan hizmetleri en üst standartta ulaştırmalıyız. Bunları yaparken millet olarak sahip olduğumuz değerleri ihmal etmemeli, korumalı ve bizden sonraki kuşaklara aktarma gayreti içinde olmalıyız” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin Cumhuriyet Bayramına ilişkin şiirler okumasının ardından Nevşehir Üniversitesi ve Nevşehir Belediyesi halk oyunları ekiplerinin gösterisi ilgiyle izlendi.
Daha sonra, Jandarma Genel Komutanlığı’na bağlı Jandarma At-Köpek Eğitimi Merkez Komutanlığı’nda iz takip, devriye, mayın ve bomba arama, yangın tespit, arama ve kurtarma, narkotik ve psikotrop madde arama, kağıt para arama, keşif ve özel operasyon konularında eğitilen Alman ve Belçika ırkı köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi.
Nevşehir’de Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri, bayram kutlamaları kapsamında düzenlenen atletizm yarışmalarının yanı sıra, mahalleler arası Voleybol yarışmaları ile Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ilkokul, orta okul ve liseler arasında düzenlenen şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Mehmet Ceylan, Milletvekili Murat Göktürk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul ve Belediye Başkanı Hasan Ünver tarafından verilmesinin ardından sona erdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.