Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Başkan Yaşar, AB'li konukları ağırladı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye’nin yıllardır Avrupa Birliği kapısında bekletilmesini eleştirdi. Yaşar, "Türkiye çağdaş, demokratik bir ülkedir. Diğer bütün ülkede olduğu gibi ülkemizde de radikal düşünceye sahip...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 11:32
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 11:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başkan Yaşar, AB'li konukları ağırladı
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Türkiye’nin yıllardır Avrupa Birliği kapısında bekletilmesini eleştirdi. Yaşar, "Türkiye çağdaş, demokratik bir ülkedir. Diğer bütün ülkede olduğu gibi ülkemizde de radikal düşünceye sahip insanlar yaşamaktadır. Ancak önemli olan çoğunluğun yaşam tarzı, görüşü ve düşüncesidir. Her ülkenin kendine özgü kültürü, gelenek ve görenekleri vardır. Buna da saygı göstermek gerekir. Bizi olduğumuz gibi değerlendirin." dedi.

Başkan Fethi Yaşar, Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Heinz Lehmann ve Genel Sekreteri Victor Tilea’yı makamında ağırladı. Belediyenin ev sahipliğinde Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek AB Türkiye Çalışmalar Grubu’nun 14. Toplantısı öncesi, Avrupalı konuklarıyla bir süre görüşen Yaşar, Türkiye’nin AB’ye katılım süreci başta olmak üzere pek çok konuda görüşlerini dile getirdi. Türkiye’nin AB ülkeleri tarafından yanlış değerlendirildiğini kaydeden Yaşar, "Türkiye, İslam dünyasının laik, demokratik, örnek ülkesidir ve her anlamda AB’ye güç katacaktır." ifadelerini kullandı.

5 YILDA 60 YILLIK HİZMET

Yaşar, konuklarına ilçe hakkında bilgiler vermeyi de ihmal etmedi. Yenimahalle’nin cumhuriyetin ilçesi olduğunu kaydeden Yaşar, ilçenin sanayi ve ticaret hacmi, nüfusu ve tarihi hakkında çeşitli bilgiler aktardı. Yaşar, "52 yıldır Yenimahalle’de yaşıyorum. 5 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. İlçeyi iyi tanımam avantajım oldu. 60 senede ilçeye yapılmayan hizmeti biz, 5 yılda gerçekleştirdik. Altyapı ve üstyapıyı yeniledik. Birbirinden önemli tesisleri, devasa projeleri birer birer ilçeye kazandırdık. Eğitim, sağlık, spor alanında yatırımlar yaptık. Özellikle eğitime büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda YENİMEK Meslek Edindirme Kursları ile on binlerce kişiye eğitim veriyoruz." dedi.
Ardından Yaşar, belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Batıkent Ticaret ve Kültür Merkezi, Onkoloji Hastanesi Belediye Konukevi, Yenimahalle Semt Pazarı, Göçmenler Sosyal Tesisleri, Batıkent Kültür Merkezi ve Batıkent Spor Kompleksi gibi projeleri minyatürleri üzerinden anlattı.

"TÜRKİYE'Yİ TANIMAK İSTİYORUZ"

Yerel siyasetin önemine değinen Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Heinz Lehmann, "Türkiye AB’ye üye olması gereken bir ülke. Almanya’da Türkiye’ye karşı değişik bakış açıları var. Ülkenizi medya aracılığı ile takip ediyoruz. Ancak bu Türkiye’yi yakından tanımak için yeterli değil. Son 20 yıldır ise Türkiye ile ilgili tecrübelerimizi turizm sektörü sayesinde edinebildik. Ülkenizle ilgili ne kadar çok bilgi alırsak bizim için o kadar iyi olur. Buraya AB’ye üye farklı ülkelerden 10 kişilik bir grup olarak geldik. Hem bu ziyareti hem de bu toplantıyı çok önemsiyorum. Sizinle bir diyalog oluşturma amacındayız. Bu sayede ülkenizi AB Türkiye Çalışmalar Grubu olarak en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Ortak amacımız yolun sonunda AB üyesi bir Türkiye görmektir” dedi.
Yenimahalle’den de çok etkilendiğini kaydeden Lehmann, “Yenimahalle’de güzel bir yürüyüş yaptım. Çok modern bir ilçe olduğunu gördüm. Başkanı kutluyorum. İlçede 5 yılda çok güzel işler yapılmış. Bu ziyaret benim açımdan çok verimli geçti” diyerek konuşmasını noktaladı.

KONUKLARA AKŞAM YEMEĞİ

Başkan Fethi Yaşar, Avrupa Birliği (AB) Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu Başkanı Heinz Lehmann ve ülke genelinden toplantı için gelen 40 Belediye Başkanını akşam yemeğinde ağırladı. Yemeğe, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan ve yönetimi, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Gürol Karahisarlıoğlu ve Belediye Meclis üyeleri de katıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.