Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de silah kaçakçılığı operasyonu düzenlendi

İzmir’de düzenlenen kaçak silah operasyonunda, bir arabada gizlenmiş 7 adet tabanca ve 1 adet tüfek ele geçirildi. Karadeniz Bölgesi'nde elde yaptırdıkları silahları getiren zanlıların, yakalanmamak için yanlarına kadın ve çocuk alarak...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir'de silah kaçakçılığı operasyonu düzenlendi
İzmir’de düzenlenen kaçak silah operasyonunda, bir arabada gizlenmiş 7 adet tabanca ve 1 adet tüfek ele geçirildi. Karadeniz Bölgesi'nde elde yaptırdıkları silahları getiren zanlıların, yakalanmamak için yanlarına kadın ve çocuk alarak aile görünümü verdiği öğrenildi.

İzmir Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, silah kaçakçılığı yapan bir grubu takibe aldı. Yaklaşık üç ay süren teknik ve fiziki takibin ardından harekete geçen ekipler, zanlıların Rize’de yaptırdığı silahları getirdiği İzmir’de operasyon düzenledi. Durdurulan arabada, özel eğitimli köpek Mendi’nin de katıldığı aramada, özel bölmelere gizlenmiş 5 adet tabanca bulundu. Silahların kapı içine saklandığı ve kaportanın tekrar kapatıldığı görüldü. Zanlılar M.K., M.C.B ve sürücü A.K. gözaltına alındı. Yakalanmamak için bagaj bölümüne fındık ve odun yerleştiren zanlıların, dikkat çekmemek için akraba oldukları bir kadın ve bir çocuğu yanlarına aldığı öğrenildi. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda ise 2 adet tüfek ve 1 adet tabanca ile bunlara ait mermiler ele geçirildi. El yapımı silahların Beretta marka taklidi olduğu belirtildi. Sipariş usulü çalışan şebeke üyelerinin, sevkiyat sırasında cep telefonlarını kapatarak tedbir aldığı ve benzer suçlardan kayıtları olduğu bildirildi. Gözaltına alınan zanlılar M.K., M.C.B. ve A.K., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.