Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir'de 29 Ekim coşkusu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıldönümü, İzmir’de de törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir'de 29 Ekim coşkusu
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 90. yıldönümü, İzmir’de de törenle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, milletvekilleri ve diğer vatandaşlar katıldı. Meydana gelen Vali Toprak, Başkan Kocaoğlu ve Orgeneral Atay, arabayla geçerek vatandaşları selamladı ve bayramlarını kutladı. İstiklâl Marşı’nın ardından Nezahat Seçil Cengiz adlı öğrenci şiir okudu, Ege Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu ise zeybek gösterisi sundu.

Törende konuşan Vali Mustafa Toprak, cumhuriyetin temel niteliklerinin tartışma konusu olamayacağını belirterek, birlik beraberlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekti. Cumhuriyetin değerlerinin ve niteliklerinin korunmasında herkese önemli görev ve sorumluluklar düştüğünü vurgulayarak şunları söyledi: "Ülkemizi fedakârlıklarıyla büyüterek bu duruma getiren güzide insanları sevgi ve şükranla anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin, dayatılan esaret ve küçülme senaryolarının Atatürk'ün önderliğinde reddedilerek fedakârlık, azim ve inançla destansı bir mücadele sonunda kurulduğunu hepimiz iyi biliyoruz. Özellikle cumhuriyetimizi ve temel değerlerini her türlü tartışmanın üstünde tutmamız gerekiyor. Bin yılları aşan devlet geleneğimizin temel yapıtaşını, insanı merkeze alan yönetim anlayışı oluşturmaktadır. Cumhuriyetimizin temel niteliklerini hep birlikte şevkle, azimle daha da zenginleştirmemiz gerekiyor. Hepimize önemli görev ve yükümlülükler düşmektedir." Türkiye'nin dünya milletler ailesinin saygın bir üyesi haline geldiğini vurgulayan Vali Toprak, EXPO 2020 adayı İzmir'in, kasım ayındaki oylamayı kazanması durumunda büyük yatırımların yapılacağı bir şehir olacağını sözlerine ekledi.

Tören okulların, askerlerin ca sivil toplum kuruluşlarının geçişiyle sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.