Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Valisi Toprak: Kocaoğlu'yla karşı karşıya gelecek söylemlere girmem

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun dün kendisini sert sözlerle eleştirdiği konuşmasını değerlendirdi. Kocaoğlu, Sümerbank arazisinin belediyeye devrine ilişkin bir süredir devam eden eleştirilerini,...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun dün kendisini sert sözlerle eleştirdiği konuşmasını değerlendirdi. Kocaoğlu, Sümerbank arazisinin belediyeye devrine ilişkin bir süredir devam eden eleştirilerini, "Ölmüş eşek, kurttan korkmaz." şeklinde sürdürmüştü.

Vali Toprak, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in katıldığı turizm değerlendirme toplantısından çıkarken gazetecilerin sorularını cevapladı. Tartışmalara konu olan Sümerbank arazisinde, dünya ölçeğinde bir Ege uygarlıklar müzesi kurma çabası içinde olduklarını aktararak, “Sayın Bakanımız'la da görüştük. Buraya Ege uygarlıklar müzesi çok yakışır. Yapılması için herkesin gayreti var. Bakanlığımız, dünya ölçeğinde uygarlıklar müzesini yapacak. Kimse buna karşı çıkamaz. Onun için bu tartışmaların içerisine bizleri lütfen sokmayınız. İzmir'i, Türkiye'yi, dünyayı seven insan karşı çıkamaz. İzmir’e gelen turist sayısı 1,4 milyon, acaba bunu 10 milyona nasıl çıkarırız. bu gayreti sarf etmeli ve bunu konuşmalıyız. Beni ve sayın başkanı karşı karşıya getirecek söylemlere ben girmem. Kendisine de girmemesini salık veriyorum. Olması gereken, İzmir'in hakettiği ölçüde tüm kurumlarımızın katkısıyla güzellikleri buluşturabilmemizdir. Bunun dışında bir pozisyon almamız da mümkün değildir. Amacımız, İzmir'i daha ileri noktaya taşımaktır. Bunun için çalışıyoruz ve çalışacağız." dedi.

İl Özel İdaresi’ne ait olan Sümerbank arazisi, İl Genel Meclisi kararıyla Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmiş ancak Vali Mustafa Koprak, kararı geri göndermişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.