Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Valisi Toprak: ESAFED'in hizmetleri takdire şâyan

Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED), İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Ülkeler ve kıtalar arası insani yardımları ve diğer çalışmaları hakkında bir birifing veren Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa...

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2013 10:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2013 10:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Valisi Toprak: ESAFED'in hizmetleri takdire şâyan
Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED), İzmir Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti. Ülkeler ve kıtalar arası insani yardımları ve diğer çalışmaları hakkında bir birifing veren Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz ve Başkan Yardımcısı Dr. Haluk Şener Polat, ESAFED aracılığıyla İzmir ve Türk insanın kardeşlik elinin dünyaya uzandığını söyledi. Vali Toprak da, "ESAFED'in bu hizmetleri takdire şâyan, insanlığa ve İzmirimiz'e yapılabilecek en iyi hizmetlerdir. Emeği geçen tüm hizmet gönüllülerine ve ESAFED’e teşekkür ediyorum. Valilik olarak bu gibi hayırlı hizmetlerin her zaman yanında olduğumuzu da bu vesileyle bir defa daha yinelemek istiyorum." dedi.

18 SAĞLIK DERNEĞİ, GÜCÜNÜ FEDERASYON ÇATISI ALTINDA BİRLEŞTİRDİ

Yönetim Kurulu üyelerinden Doç. Dr. Şeyda Örs Kaya ve Uzm. Dr. Ali Kasap ile genel sekreterlikten Timuçin Gündem'in de hazır bulunduğu ziyarette konuşan Prof. Dr. Sarsılmaz, şunları kaydetti: "ESAFED, Çanakkale’den Alanya’ya kadar ki coğrafyada yer alan illerimizde bulunan 18 sağlık derneğinin biraraya gelerek, 3 binden fazla sağlık çalışanı gönüllüsüyle 2011 yılında oluşturduğu bir federasyondur. Asıl amacı, sloganı olan 'Dünya İyileşinceye Kadar' insanlığa her alanda sağlık hizmeti sunmaktır. Bu hizmete muhtaç ülkelerin Afrika kıtasında fazlalık arz etmesi sebebiyle hizmetlerimiz Afrika ülkelerinden başlatılarak yoğunlaştırılmıştır. Hizmetlerimiz esansında Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), İslam İşbirliği Teşkilatı (SESRIC) Merkezi ve sağlık hizmeti sunduğumuz ülkelerin Sağlık bakanlıklarıyla proje tabanlı sürekli işbirliğimiz devam etmektedir. Bu arada ESAFED, yurt sathında kurulu benzeri diğer dört federasyonla İstanbul merkezli bir de konfederasyona kurucu federasyonluk yapmıştır. Yeni kurulan konfederasyonun adının 'Vefa Sağlık Konfederasyonu', kısaca VESKON olması kararlaştırılmıştır."

'DÜNYAYA SAĞLIK HİZMETİ SUNUYORUZ'

Başkan Yardımcısı Polat da şöyle konuştu: "Gönüllü sağlık personeli ve faaliyet alanımızda yer alan hastanelerimizin üstün katkılarıyla sağlık eğitim projeleri kapsamında Somali Temel Tıp Becerileri eğitiminde 26 sağlık personeli, yine çocuk ölüm oranlarını en aza indirmek maksatlı Somali sağlık personeline yönelik Güvenli Annelik ve NRP Eğitici eğitiminde 17 sağlık personeli, Sudan sağlık personeline yönelik olarak yapılan göz eğitiminde yedi sağlık personeli, Yemen’e yönelik Sağlık Yönetimi ve Hastane İşletmeciliği eğitiminde 18 sağlık personeli, Mısır Kapalı Cerrahi Eğitimi (VATS) kapsamında bir sağlık personeli, Mali Sağlık Eğitimi projesi kapsamında dokuz sağlık personeli ve Kamerun Sağlık Eğitimi projesi kapsamında altı sağlık personeli olmak üzere çeşitli ülkelerden Türkiye’ye 84 sağlık personeli getirilerek, branşlarında tecrübe eğitimleri verilmiştir. Bunların yanısıra Somali tarihinde ilk defa başkent Mogadişu’da bir eğitim ve araştırma hastanesi açılarak, ilk kez tıpta uzmanlık eğitimi verilmeye devam edilmektedir. Deva Hastanesi, Kimse Yok mu Derneği, NILE Vakfı ve ESAFED işbirliğiyle Eylül 2013 tarihinden itibaren hizmet vermeye başlamıştır. İnsanlığa hizmet gönüllülerince sağlanan bağışlar ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz'ün değerli katkılarıyla oluşturulan MEC–Mobile EyeClinic TIR'ı, ülkemizden hareket ederek birkaç gün içerisinde Mali'de faaliyetlerine başlayacaktır. Söz konusu TIR, tam donanımlı katarakt ameliyatlarının yapılabildiği bir merkez olacak. İlk olarak Mali Cumhuriyeti'nden çalışmaya başlayacak, sonra Batı Afrika ülkelerini sırasıyla gezecek. Doğu Afrika’da Somali’de hastane, Batı Afrika’da Mali’de göz merkezi olma özelliğiyle de özellikle Afrikalı katarakt hastalarının umut ışığı olmaya devam edecektir. Bununla da yetinilmeyerek, 20 bin Afrikalı çocuk gönüllü Vefa Doktorları'nca sünnet edilip Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilecek bir hizmetin altına imza atılmıştır. Bugüne kadar 10 binin üzerinde katarakt ameliyatı da başarıyla gerçekleştirilmiştir."

'ESAFED OLARAK GİTTİĞİMİZ ÜLKELERDE EXPO İÇİN DE ÇALIŞIYORUZ'

Gittikleri ülkelerin devlet erkânından, İzmir'in EXPO 2020 adaylığı için de destek istediklerini söyleyen Şener Polat, "Sudan Büyükelçisi Omar Haider Abu Zaid’e, Somali Büyükelçisi Nur Sheikh Hamud Mursal’a, Somali Sağlık Bakanı Marian Kasim Ahmed’e, Mali Cumhuriyeti Bilimsel Araştırmalar Bakanı Messaoud Ould Mohamed Lahbib'e, Gine Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Mohamed Dorval Doumbouya’ya, İzmir’e davetimize iştiraklerinde EXPO 2020 adaylığımızla ilgili özel sunumlar yapılmıştır. Kamerun Qaundere Eyalet Valisi ve Sağlık Bakanı, Yemen Sağlık Bakanı Dr. Ahmed Kasim El Anisi, Mozambik Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Leda Florinda Hugo ve Tanzanya Sağlık Bakanı Hüseyin Minniwie, makamlarında ziyaret edilerek EXPO 2020 adaylığımız sürecine dair özel sunumlar yapılıp destekleri istenmiş ve destek sözü alınmıştır." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.