Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi hastanesinde günde 130 ameliyat yapılıyor

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yenilenen tam teşekküllü ameliyathanelerinde, günde ortalama 130 ameliyat yapılıyor. 34 modern ameliyathanesi bulunan hastanenin Başhekim Yardımcısı Opr....

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi hastanesinde günde 130 ameliyat yapılıyor
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yenilenen tam teşekküllü ameliyathanelerinde, günde ortalama 130 ameliyat yapılıyor. 34 modern ameliyathanesi bulunan hastanenin Başhekim Yardımcısı Opr. Dr. Recep Gür Ustaoğlu, ameliyatların niteliğinin de yüksek olduğunu söyledi.

Acil, ameliyathane, sterilizasyon ve yoğun bakım ünitelerinden sorumlu olan Ustaoğlu, “Eski ameliyathanemizin kapasitesi yetmiyordu ve miadını doldurmuştu. Dünya Sağlık Örgütü ve toplam kalite yönetim standartlarına uymuyordu.” dedi. İhtiyaç sebebiyle yeni bir ameliyathane yapıldığını belirterek, “Yeni yapılanmayla konferans salonları, bir helikopter pisti, üç kat ameliyathane, çok ciddi bir sterilizasyon bölümü, yoğun bakımlar ve ameliyat esnasında alınan parçaların anında değerlendirilmesi için bir patoloji laboratuvarı kuruldu. Bütün ameliyatlar, konferans salonunda izlenebiliyor. Pnömatik sistemle kan sistemi laboratuvarlara bağlandı. Ameliyatlar esnasında filmler rahatça çekilip ekrandan bakılabiliyor. Arzulanırsa ve gerek duyulursa 34 ameliyathanemiz de aynı anda hizmet veriyor. Kimsenin hasta olmasını temenni etmeyiz ama böyle bir durum gerektiğinde tam teşekküllü hizmet veriyoruz.” şeklinde konuştu. Ameliyathanelerin 25 salonunun her gün düzenli olarak kullanıldığını vurgulayan Başhekim Yardımcısı Ustaoğlu, günde ortalama 90 ile 130 arası ameliyat yapıldığını söyledi. Bunlarda çoğunlukla travma vakalarının yer aldığını belirterek, “Hastanemizde genellikle büyük ameliyatlar yapılıyor. Bir bademcik ameliyatının süresi yarım saatken kopan bir parmağın yerine dikilmesi 8 saat sürebiliyor. Dolayısıyla ameliyatların sayısından çok, niteliği çok yüksek. Ameliyathanede sürekli çalışan 410 personelimiz bulunuyor. 17 Aralık 2012 ile 15 Ekim 2013 arasında yapılan ameliyat sayısı 31 bin 270 oldu.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.