Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İyilik donörleri Melis için insan zinciri oluşturdu

Lösemi hastası İzmirli Melis Akbaş'a uygun kemik iliği bulunması için Türkiye çapında sürdürülen kampanyaya İzmir’den duygusal destek geldi. Bornova ilçesi Küçükpark’ta toplanan yaklaşık 200 kişi, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 16:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İyilik donörleri Melis için insan zinciri oluşturdu
Lösemi hastası İzmirli Melis Akbaş'a uygun kemik iliği bulunması için Türkiye çapında sürdürülen kampanyaya İzmir’den duygusal destek geldi. Bornova ilçesi Küçükpark’ta toplanan yaklaşık 200 kişi, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’ne yürüyerek steril odasının camından bakan Melis’e hastane bahçesinden el salladı.

Duygusal anların yaşandığı buluşmada, bir çok kişi gözyaşlarına hakim olmadı. Hastane bahçesinde Melis için hep bir ağızdan ‘Bütün dünya buna inansa, bir inansa hayat bayram olsa’ şarkısını söyledi. Camın arkasından kendilerini izleyen kızı Melis ve eşi Sevil Keskin Akbaş’ı telefonla arayan baba Bahadır Akbaş, kendilerine camdan bakan kızının çok mutlu olduğunu söyledi. İyilik donörleri, Melis’e hep birlikte el salladıktan sonra Çocuk Hastanesi ile Ege Üniversitesi kan bankası arasında metrelerce uzunlukta bir insan zinciri oluşturarak ilik bağışının önemine dikkat çekti. Motorlu bir grupta etkinliğe destek verdi.

Melis’e destek olmak için etkinliğe annesi ile birlikte katılan 6 yaşındaki lösemi hastası Demir Akdemir arkadaşına el salladı.

Kızı için düzenlenen etkinlikle ilgili duygularını ifade eden baba Bahadır Akbaş, "Melis’e can, Melis’e kan kampanyası başlatıldı. Şu ana kadar Çapa Tıp Fakültesi’nde 6 bin kan var ama şu ana kadar inceleme yapılmadı. İçinden bir tanesi belki Melis’e, belki Melis gibi ilik bekleyenlere umut olur. Melis için toplanan herkese çok teşekkür ediyorum." diye konuştu. Tahlillerin pazartesi gününden itibaren başlanacağı bilgisinin geldiğini belirten Akbaş, "Ödenek gelecekmiş. Kadıköy ve Bakırköy Belediyeleri ile bir işadamı bu konuda bize bu konuda destek verdi." dedi. Etkinliği düzenleyenlere teşekkür eden Akbaş, camdan bakan kızı Melis ve eşinin de çok mutlu olduklarını söyledi.

Minik Melis’e uygun iliğin bulunması için Türkiye seferber oldu. Sevil ile Bahadır Akbaş’ın 7 yaşındaki kızları Melis Akbaş’a 4,5 yaşındayken lösemi teşhisi kondu. Yaklaşık 2.5 yıl süren tedavi sona erdikten 20 gün sonra küçük Melis’in tekrar kansere yakalandığı belirlendi. Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde tedaviye alınan Melis’e, bir an önce uygun kemik iliğinin nakledilmesi gerektiği belirlendi. Baba Bahadır Akbaş ve ailesi uygun kemik iliğini bulmak için seferber oldu. Almanya’da bulunan uygun donörün ilik naklinden vazgeçmesinin ardından Melis’e ilik bulunması için sosyal medya üzerinden onlarca kampanya başlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.