Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İTÜ'lü öğrencilerden ODTÜ eylemine fidanlı destek

İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) bir grup öğrenci ODTÜ’deki eylemlere destek amacıyla fidan dikti. Açıklamada, ODTÜ’de olduğu gibi hak savunmada yapılacak herşeyin meşru olduğu ileri sürüldü.Bir grup İTÜ öğrencisi ODTÜ’deki...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İTÜ'lü öğrencilerden ODTÜ eylemine fidanlı destek
İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) bir grup öğrenci ODTÜ’deki eylemlere destek amacıyla fidan dikti. Açıklamada, ODTÜ’de olduğu gibi hak savunmada yapılacak herşeyin meşru olduğu ileri sürüldü.

Bir grup İTÜ öğrencisi ODTÜ’deki eylemlere destek için Ayazağa Yerleşkesi içinde eylem yaptı. Pankart ve slogan eşliğinde İTÜ Rektörlüğü önüne yürüyen öğrenciler burada basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı okuyan Efe Ersöz, hükümete tepki gösterdi. İktidarın egemenler için değil halk için politika üretmesi gerektiğini söyleyen Ersöz, “Bu böyle olmadıkça dün Taksim’de, Kızılay’da, Hatay’da, Karadeniz’de tüm Anadolu’da ayağa kalkanlar gibi bugün de ODTÜ’lüler ayağa kalkmakta haklıdır ve haklarını savunmak için yapacakları her şey meşrudur.” dedi.

Taksim’in sadece Taksim olarak kalmadığını belirten Ersöz, “Bugün dikeceğimiz fidanlar her önünden geçene buranın da ODTÜ olduğunu hatırlatacaktır.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup yanlarında getirdikleri fidanları yerleşke içerisinde boş bir araziye dikti. Dikilen fidanların yanına da Gezi olayları sırasında ölenlerin fotoğrafları bırakıldı. Basın açıklaması sırasında güvenlik görevlileri de rektörlük girişinde etten duvar oluşturdu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.