Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşyeri simgesi olarak 7 m yüksekliğinde 4,5 tonluk boğa heykeli yaptırdı

Kayseri’de bir işletme sahibi, işyerinin simgesi olarak iki heykeltıraş sanatçısına 4,5 ton ağırlığında 7 metre 30 santim yüksekliğinde, 9 metre uzunluğunda boğa heykeli yaptırdı. Boğa heykeli uzun uğraşlardan sonra vinç yardımıyla...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2015 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2015 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşyeri simgesi olarak 7 m yüksekliğinde 4,5 tonluk boğa heykeli yaptırdı
Kayseri’de bir işletme sahibi, işyerinin simgesi olarak iki heykeltıraş sanatçısına 4,5 ton ağırlığında 7 metre 30 santim yüksekliğinde, 9 metre uzunluğunda boğa heykeli yaptırdı. Boğa heykeli uzun uğraşlardan sonra vinç yardımıyla işyerinin çatı katına çıkartıldı ve monte edildi. Heykeltıraş sanatçıları, ilk kez böyle bir çalışma yaptıklarını ifade ederek, yaptıkları araştırmada fiberglas olarak dünyanın en büyük boğa heykelini yaptıklarını söyledi.

Talas ilçesi girişinde Kanala Kasap adında işyeri açan Necmettin Bebütoğlu, işyerinin simgesi için heykeltıraş ve ressam Hasan Gürpınar ile Tolga Gürbüz’den normal bir boğa büyüklüğünün iki katı olacak şekilde boğa heykeli yapmalarını istedi. İki sanatçı kendilerine ait atölyede çalışmalara başladı. Ressam Hasan Gürpınar, Gürsanat Atölyesi’nde ilk kez sıra dışı büyük bir boğa heykeli çalışması yaptıklarını söyledi. Gürpınar, 6 ay boğa heykeli için çalıştıklarını belirterek, "Öncelikle maketini yaptık. Sonrasında onun ölçümlerini belirleyerek heykelin demir kısmını tamamladık. Sonrasında polyester ile kapladık. Ardından boyadık. Yüksekliği 7 metre 30 santim. Uzunluğu ise 9 metre 30 santim. Ağırlığı 4 ton 800 kilo. Zor bir çalışma oldu. Ölçüleriyle sıra dışı. Bir ilke imza atıyoruz." diye konuştu.

Heykeltıraş Tolga Gürbüz, dünyada yapılan boğa heykellerine göre büyüklüğü ve kullanılan malzeme ile büyük bir boğa heykeli yaptıklarını belirtti. Gürbüz, "Bu tür heykellerle ilgili net bilgiyi Guuinniess’e başvurarak öğrenebiliriz. Ben iki aydır tarama yaptım. Dünyanın en büyük polyester heykeli diyebiliriz. Amerika’da 2 metre büyüklüğünde var. Yine eski çimentodan yapılmış boğa heykeli var. Ama bizim yaptığımız heykel dünyanın en büyüğü denebilir." ifadesini kullandı. Gürbüz, boğa heykelini 6 parça halinde işyerine getirerek birleştirdiklerini aktararak, "Heykel 4 ton 800 kilo ağırlığında. Demir malzemeleri üzerine polyester plaka yöntemiyle yapıldı. Heykeller daha çok döküm yoluyla yapılıyor ama biz plaka yaptık. 6 ay içinde gayretli çalışma ile ekip ruhuyla bu işin altından kalktık." diye konuştu.

İşyeri sahibi Necmettin Bebütoğlu, işyeri simgesi olarak iki sanatçıdan küçük bir boğa heykeli istediğini anımsatarak, "Sanatçılarımıza söyledim ve onlardan bir gün düşündükten sonra bana bunu söylediler. Devasa bir şey çıktı. Biz de inandık ve bu hale geldi. Birkaç gündür binanın arkasında idi heykel. Çok meraklısı olduğunu gördük. Çatı katına yerleştirdik. Pastırma ve sucukla meşhur olan Kayserimiz için de iyi bir simge olacaktır." dedi.

Vinç ile bina önüne taşınan boğa heykeli, tam 5 saatlik çalışma sonrasında işyeri çatısına çıkartılarak monte edilebildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.