Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte o hain!

İstanbul'da alçak saldırılar! Dolmabahçe'de Vodafone Arena Stadyumu'nda oynanan Beşiktaş-Bursaspor maçı bittikten yaklaşık 1.5 saat sonra düzenlenen 2 terör saldırısında şehit sayısı 38'e yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2016 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşte o hain!

Şehitlerden 30'u polis, 7'si sivil. Bir kişinin kimliği belirlenemedi. 155 yaralı var, 14'ü yoğun bakımda. Terör saldırılarının ardından 13 kişi gözaltına alındı. Oklar terör örgütü PKK'yı işaret ediyor. Şehitlerin isimleri de belli oluyor. Maçka Parkı'nda kendini patlatan teröristin görüntüsü ise ortaya çıktı.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadı’nın hemen yanındaki 'Beleştepe' olarak bilinen yer ile Maçka Parkı’nda saat 22.30 sıralarında peş peşe iki patlama meydana geldi. Beleştepe mevkiinde Çevik kuvvet otobüsünün yakınındaki bir aracın patlatıldığı, Maçka Parkı’nda ise canlı bombanın kendini patlattığı açıklandı. İlk patlama sonrası Maçka Parkı'nda bir canlı bombanın fark edilmesi üzerine, teröristin kendisini patlattığı belirtildi. Patlama sesiyle stadın çevresinde görevli polisler havaya ateş açtı.

Patlama sesleri kentin bir çok ilçesinden duyuldu. Kalleş saldırılarda  27'si polis 29 vatandaş şehit oldu, 3'ü ağır 166 kişi yaralandı. İlk patlamanın ardından polisin Maçka Parkı'nda mont ve sırt çantalı bir kişiyi fark ettiği, polisin dur ihtarında bulunduğu anda teröristin üzerindeki bombayı patlattığı belirtiliyor. Maçka'daki ikinci canlı bomba saldırısında ilk 4 polis ve 1 sivilin şehit olduğu belirtildi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, hain saldırıda okların terör örgütü PKK'yı gösterdiğini söyledi. Teröristler saldırıda yüzlerce kilo bomba kullanmış. 

Bugün sabah saatlerinde şehit sayısı 38'e yükseldi. Şehitlerden 30'u polis, 7'si sivil. 1 kişinin kimliği henüz belirlenemedi. 

Maçka parkında kendini havaya uçuran canlı bombanın görüntüleri hareket halindeki bir otomobilin kamerasına yansıdı. Görüntülerde tek başına kaldırıma çıkarak ilerleyen terörist görülüyor. Daha sonra teröristin hareketlerinden şüphelenen güvenlik birimlerinin ona doğru hareket ettiği görülüyor. Bu kayıttan saniyeler sonra da patlama meydana geliyor.

PKK'YI İŞARET EDİYOR

Fail olarak PKK'yı işaret ediyor. Olayın nasıl planlandığı, ne zaman planlandığı konusundaki çerçeve arkadaşlarımızda var. Soruşturmanın yürütülmesi, operasyonun devamı açısından bu konuda değerlendirmede bulunmayacağız. Tekrar milletimizin başı sağolsun. Bu alçak saldırılar muhakkak bizleri derinden yaralamaktadır. Ailelere ve milletimize acı vermekte, ateş düşürmektedir. Bizim sorumluluğumuz kenetlenmek, birlik ve beraberlik içinde olmak, aynı zamanda karşı karşıya kaldığımız bu alçaklığı bu coğrafyada bir daha yüzeye çıkamayacak şekilde bertaraf etmektir. Bu alçak saldırılar bizi yıldırmıyor, tam tersi millet olarak kenetliyor" diye konuştu.  Türkiye'nin PKK, DEAŞ ve FETÖ terör örgütlerinin hedefinde olduğunu söyleyen Soylu, "Güvenlik kuvvetlerimiz 24 saat bu konuda tedbir almaktadır. Vatandaşımızın huzur ve güvenliği için çalışmak, ele gelen istihbaratları en üst seviyede değerlendirip milletimizin bundan olumsuz etkilenmemesini sağlamak için çaba sarf ediyor. Bu konuda elbette ki gerek DEAŞ'ın, gerek PKK'nın, gerekse FETÖ'nün özellikle içinde bulunduğumuz süreçte Türkiye'nin huzurunu ve istikametini bozabilmek için yoğun bir çabası var. Buna ait her türlü istihbarat değerlendirilmekte" 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.