Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte FETÖ'nün infazcı generali!

15 Temmuzgecesi Genelkurmay Karargahı’nda vatandaşları şehit edenFETÖ’cülerin başında Tuğamiral Sinan Sürer'in olduğu ortaya çıktı. Sürer’in karargahta ateş ettiği anların görüntüleri savcılık soruşturmasında yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2016 07:59
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2016 07:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşte FETÖ'nün infazcı generali!
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili soruşturmaları yürütürken, şehit düşen vatandaşlara dair detaylı bir rapor hazırladı. Savcılık elde edilen bilgiler doğrultusunda hazırladığı raporda, demokrasi kahramanların ölüm gerekçesi, nerede şehit düştükleri ve otopsi bilgilerine yer verdi. Kalkışma sırasında vurularak öldürülen FETÖ'cü askerler için 'darbeci' ifadesinin kullanıldığı dosyada, vatandaşları şehit eden katillerin kimlikleri de tek tek ortaya çıkarılıyor. Listeye göre o katillerden biri, Genelkurmay Başkanlığı'nda görevli FETÖ'cü generallerden Tuğamiral Sinan Sürer.

Darbe gecesi özel otomobilini zırhlı araçların geçişini engellemek için Genelkurmay yakınlarında yola park eden ve Karargah'a giderek FETÖ'cülere engel olmak isteyen vatandaşlara içeriden ateş açılmıştı. O kurşunlardan bir kısmının FETÖ'cü Tuğamiral Sinan Sürer'in silahından çıktığı belirlendi. Savcılık, kalkışma gecesine kadar Genelkurmay 1. İstihbarat Analiz Değerlendirme Başkanı olarak görev yapan Tuğamiral Sürer'i görüntülerden tespit etti. Vatandaşların darbecilere karşı Genelkurmay'a akın ettiği sırada Karargah binasında elinde silahla görülen Sürer sivillere ateş ediyor. Darbeciler burada şehit ettikleri vatandaşları ise sürükleyerek dışarı çıkarıyor. Karargah'ta FETÖ'cüler tarafından vurulanlardan şehit Yusuf Çelik'in bedeninden çıkan kurşunu da Sürer'in ateşlediği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.