Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte darbenin beyin takımı!

FETÖ darbe girişiminin merkezi Akıncı Üssü’nün koridorlarına ilişkin yeni görüntüler yayınlandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2016 10:34
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2016 10:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşte darbenin beyin takımı!
Darbe gecesine ait görüntülerde, FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz’le ABD’den darbe talimatını aldıktan sonra Türkiye’ye dönen Kemal Batmaz da yer aldı. 143’üncü Filo’daki görüntülerde üs komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim’in imam Batmaz’a başıyla selam verdiği görülüyor.

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz, darbe girişiminin sabahı 16 Temmuz’da Akıncı Hava Üssü yakınlarında yakalandı. Sincan Adliyesi’nde sorgulandıktan sonra 18 Temmuz’da bırakılınca kayıplara karıştı. Öksüz’ün darbedeki rolünün açığa çıkması üzerine dosya Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Başsavcı Harun Kodalak koordinesinde savcı Ramazan Dinç’in yürüttüğü soruşturmada, Öksüz’ün bağlantılarına ilişkin çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

‘SIR’ TOPLANTILAR
Öksüz’ün kullandığı ‘06 SIR 49’ plakalı aracın, kayıtları incelemeye alındı. Öksüz’ün 27 Aralık 2015 ile 10 Ocak, 17 Ocak, 31 Ocak, 22 Şubat, 1 Mart, 15 Mart, 31 Mart, 6 Mayıs, 28 Mayıs, 5 Haziran ve 16 Haziran 2016 tarihilerinde Ankara’ya gelerek toplantılar yaptığı tespit edildi. Gizli tanıkların verdiği bilgiler doğrultusunda, Öksüz’ün darbe hazırlıkları toplantılarının yaptığı iki ev tespit edildi.

SEYAHATLERİ İNCELENDİ
Öksüz’ün yurtdışı seyahatleri de detaylı araştırıldı. Öksüz’ün, 27 Aralık’ta Ankara’da katıldığı toplantıdan kısa bir süre sonra, 31 Aralık’ta 2015’te ABD’ye gittiği, 4 Ocak’ta döndüğü belirlendi. 15 Mart 2016’da Ankara’daki başka bir toplantıya katılan Öksüz’ün, 17 Mart’ta tekrar ABD’ye gittiği anlaşıldı. Öksüz, 21 Mart’ta yurda döndü. 20 Haziran’da tekrar ABD’ye giden Öksüz, 24 Haziran’da Türkiye’ye geldi. En dikkat çeken ve darbe talimatı aldığı ileri sürülen ziyaret ise 11 Temmuz’da yapıldı. Öksüz iki gün ABD’de kaldıktan sonra 13 Temmuz’da döndü.

O İSİM TESPİT EDİLDİ
Savcılık, Öksüz’ün seyahatleriyle ilgili yolcu listelerini de mercek altına aldı. Öksüz’ün seyahatlerinde Kemal Batmaz’la uçtuğu belirlendi. Bu tespitten sonra Batmaz hakkında soruşturma genişletildi. Yapılan incelemede, mart ayında ABD’ye yapılan ziyaretinde Adil Öksüz ile Kemal Batmaz’ın yanı sıra 5 yolcunun daha bulunduğu, bu yolcuların bu ikiliyle 17 Mart’ta gittikleri ve 21 Mart tarihinde de birlikte döndükleri anlaşıldı.

143’ÜNCÜ FİLO’DA
Kemal Batmaz’ın izine Akıncı Hava Üssü’nde de ulaşıldı. Batmaz’ın darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’da 143’üncü Filo’da bulunduğuna ilişkin görüntüler ortaya çıktı. Saat 21.50’den sabaha karşı 01.40’a kadar 143’üncü Filo’da olduğu tespit edilen Batmaz’ın darbeci askerlerle birlikte hareket ettiği görülüyor. Darbeye hazırlık ziyaretleri olarak değerlendirilen seyahatlere Öksüz’ün Aralık 2015 tarihinde başladığı tespitini yapan savcılık, Batmaz’ın ziyaretlerine daha önce başladığına dikkat çekti. Savcılık kaynakları, bu nedenle darbenin ön hazırlık çalışmalarını Batmaz’ın koordine etme ihtimalinin yüksek olduğuna işaret etti.

SELAMI VEREN O
143’üncü Filo’nun koridorlarında darbe gecesi dolaşan Kemal Batmaz’ın bir asker tarafından baş selamıyla karşılandığı görülüyor. Bu kişi Akıncı Hava Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim.

O DA TARLA BAKMIŞ
FETÖ’nün darbe girişimi kapsamında Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kemal Batmaz ifadesinde, firari Adil Öksüz gibi Kahramankazan ilçesine tarla bakmaya gittiğini söyledi. Batmaz, “Gece İstanbul’dan Ankara’ya otobüsle geldim. Çay yolunda Harun Biniş ile bulaşarak, tarla bakmaya gittim. Darbe girişimini yolda öğrendim” demişti.

HAVA İMAMI
FETÖ’nün hava kuvvetleri imamı firari Adil Öksüz, 1967’de doğdu, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 1991 yılında mezun oldu. Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Tefsir Anabilim Dalı Temel İslam Bilimleri üzerinde çalışmalarına devam etti ve İlahiyat Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapıyordu.

AKINCI'DA YAKALANMIŞTI
ANAFARTALAR Kolejleri’nin sahibi Hakan Çiçek, darbe girişiminin merkezi Akıncı Üssü’nde yakalandı. Çiçek ifadesinde, “Ankara’da Çankaya Yıldız, Çayyolu’nda Anafartalar Kolejlerim var. Cuma günü okuldan öğrencilerimizin velisi Albay Ahmet Özçetin, beni cuma günü akşam 20.30 sıralarında sosyal etkinlik için Akıncı Üssü’ne davet etti” dedi.


TİB'DEN ATILDI
İfadesinde Kemal Batmaz’la Kahramankazan’da tarla bakmaya gittiğini söyleyen Harun Biniş, 143. Filo’daki görüntülerine ilişkin ‘montaj’ dedi. TİB’de çalıştığı dönemde aralarında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da bulunduğu devlet yöneticilerin kullandığı kriptolu telefonların dinlenilmesine ilişkin davada sanık olduktan sonra bu kurumla ilişkisi kesildi.

5. SİVİL: NURETTİN ORUÇ

Nurettin Oruç da Akıncı Üssü’nde yakalandı. İfadesinde film yapım şirketinde çalıştığını söyleyen Oruç, “Akıncılar kışlası yakınlarındaki köye hayvan yetiştiriciliği konusunda hazırlayacağımız bir belgeselle ilgili ön görüşme ve sözleşme yapmak amacıyla gittim. Darbe girişimiyle bir ilgim yoktur” demişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.