Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İşte böyle durdurdular! Eğer başarsalardı...

Ankara'nın Polatlı ilçesinde darbe girişimine karşı eylem yapanlar dün sabah saatlerine kadar Topçu Okulu önünde beklemişti. E-90 karayolunu kapatan halk füze yüklü askeri kamyonları engelledi.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 22:42
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 23:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İşte böyle durdurdular! Eğer başarsalardı...
Türk Silahlı Kuvvetleri’nde bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından Ankara’nın Polatlı İlçesi’nde halk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Sokaklara çıkın" çağrısına uydu ve sokaklara döküldü. Geceyarısı Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, sloganlar attı. Öfkeli bir grup da Topçu ve Füze Okulu’na yürüdü.

Polatlı dün gece sokak ve meydanlar protestocularla doldu. Camilerden sala okundu. Araç konvoylarıyla şehir içinde tur atan Polatlı halkı, klakson çalarak kalabalığı arttırdı.

Bu arada bir manga askerle Polatlı Çarşı Camii’ne gelen ve salanın sona erdirilmesini isteyen Yarbay rütbeli bir asker, buradaki görevlileri tehdit ederek mikrofonları kırdı.

Camiyi kilitleyip imamı dışarı çıkaran subayın bu davranışı, kalabalığın öfkesini arttırdı. 100 metre yakındaki Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce kişi camiye yürüdü. Bunu haber alan E-90 karayolunu kapatan halk, Ankara’ya gitmekte olan füze yüklü askeri kamyonları durdurdu. Bıçaklarla kamyonların lastiklerini parçalayan halk, yolu trafiğe kapattı. Füzelerin Polatlı’da bulunan 58. Füze Tugayı’ndan veya Topçu Okulu’na bağlı Acıkır kışlasından yola çıkarıldığı sanılıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.