Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbullu şoföre belge şartı geliyor

İSTANBUL Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), İstanbul’da ticari taşıt kullanan şoförler için Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi alma şartı getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 07:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 07:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbullu şoföre belge şartı geliyor
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Yönetim Kurulu Üyesi Halit Yılmaz, UKOME’nin İstanbul’da ticari taşıt kullanan şoförlerle ilgili getirdiği yeni uygulamayla hizmet kalitesinin artacağını belirterek, “Her önüne gelen taksi, minibüs ve servis aracı kullanamayacak. Denetimler daha da artacak” dedi.

1 OCAK’TA BAŞLIYOR

Yılmaz, yeni uygulamanın 1 Ocak 2017’den itibaren başlayacağını bildirerek, “Uygulama ticari taksi, ticari minibüs ve servis araçlarını kapsamaktadır. Belgenin kullanım süresi iki yıl olarak belirlenmiştir. Belgeye haiz şoförler iki yılda bir eğitim tekrarı yapacaklar. Tekrar eğitim sonrasında 5 kez üst üste başarısız olan adaylar bir yıl süreyle bu belgeye yönelik başvuru yapamayacaklar ve ticari araçları kullanamayacaklar” dedi.

UKOME temsilcisi de olan Halit Yılmaz, şunları kaydetti: “Belge sahibi şoförler 100 hizmet kalite puanını doldurursa sahip oldukları belgeleri 6 ay süreyle askıya alınacak ve eğitim tekrarı sonrasında sınav ile yeniden belge alabilecekler.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.