Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul'da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet’in kuruluşunun 90. yılı İstanbul'da da törenlerle kutlandı. Vatan Caddesi’ndeki törenlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kutlamalar, şiir, halk oyunları gösterisi ve resmi geçit töreniyle son buldu.Tören, İstanbul Valisi...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul'da Cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyet’in kuruluşunun 90. yılı İstanbul'da da törenlerle kutlandı. Vatan Caddesi’ndeki törenlere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kutlamalar, şiir, halk oyunları gösterisi ve resmi geçit töreniyle son buldu.

Tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın halkı selamlamasıyla başladı. Daha sonra İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı göndere çekildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun konuşmasının ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiir, halk oyunları ve drama gösterileriyle program devam etti. Türkiye’nin çeşitli bölgelerine ait halkoyunları protokolün yanı sıra vatandaşların da beğenisini kazandı.

Törende ayrıca Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi. Öğrencilere ödüllerini İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş takdim etti.

Konuşma ve gösterilerin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet teşkilatı ve diğer kurumlara bağlı birlikler geçiş yaptı. Askeri uçak ve helikopterler de tören alanının üzerinden uçuş gerçekleştirdi. Cumhuriyet Bayramı törenine vatandaşlar da çocuklarıyla birlikte katıldı. Ellerindeki Türk Bayraklarını sallayan çocuklar ve aileleri büyük coşku yaşadı.

Tören alanı çevresinde polis ekipleri de geniş güvenlik önlemi aldı. Binaların çatılarında özel harekat polisleri hazır bekletildi. Vatan Caddesi’ndeki resmi tören zırhlı birliklerin geçişinin ardından sona erdi.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.