Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'İstanbul trafiğini Ankara’daki bürokrat anlamaz'

Marmara Üniversitesi İstanbul Araştırmaları Başkanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, İstanbul’daki çok başlılığın sona ermesi için trafikteki yetkilerin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini söyledi. Bozlağan, "Trafik sıkıntısını...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 09:31
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 09:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Marmara Üniversitesi İstanbul Araştırmaları Başkanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, İstanbul’daki çok başlılığın sona ermesi için trafikteki yetkilerin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini söyledi. Bozlağan, "Trafik sıkıntısını yaşanan en yakın otorite çözebilir bu da yerel yönetimdir. İstanbul’daki trafik sorununu Ankara’daki bürokrat anlamaz." dedi.

Moral FM’de yayınlanan Sabah Gündemi programına konuk olan Recep Bozlağan, İstanbul trafiğine dair çözüm önerilerinde bulundu. İstanbul’daki trafik sorununun sistem yönetimi sorunu olarak ifade eden Bozlağan, çok parçalı yönetim sisteminin değişmesi gerektiğini kaydetti. Trafik yönetiminin, bütün yönleri ile koordine edilecek tek bir otoritede toplanmasını tavsiye eden Bozlağan, Boğaz köprülerinden İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumlu olması gerektiğini, trafik sorunun çözülmesi için bunun gerçekleşmesinin önemli olduğunun altını çizdi. Söz konusu değişim ile köprüde oluşan trafik yoğunluğunun belediyenin belirli saatlerde yapacağı indirimli ya da ücretsiz geçişlerle rahatlayabileceğini öne süren Bozlağan, trafik sorununun İstanbul’a maliyetinin 6 milyar dolar, köprüden elde edilen gelirin ise bunun 20’de biri olduğu bilgisini de verdi.

Trafik sorununa dair görüşlerini de paylaşan Bozlağan, sorunlardan birinin de gişeler olduğunu söyledi. Köprü ve otoyol girişlerinde gişelerin oluşturduğu trafik sorunlarının da ciddi boyutta olduğunu ifade eden Bozlağan, yapılacak değişikliklerle bunun düzenlenebileceğini belirtti. Bozlağan, metrobüsün günde ortalama 800 bin yolcu taşıdığını söyledi. 14 milyon nüfuslu şehire 52 km’lik metrobüs hattının yetmediğini ifade eden Bozlağan, alternatif olarak Mahmutbey’den Yenikapı’ya ve sahil yolu boyunca Eminönün’nden Cennet Mahallesi’ne kadar devam edebilecek yeni hatlar önerdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.