Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Sağlık Müdürü'nden 'gıda takviyesi' uyarısı

İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, internet siteleri ve televizyon kanallarında "Gıda takviyesidir." denilerek satılan ürünlere dikkat çekti. Albayrak, gıda takviyesi adı altında ruhsat alınan bu tür ürünlerin, ilaç olarak...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Sağlık Müdürü'nden 'gıda takviyesi' uyarısı
İstanbul Sağlık Müdürü Prof. Dr. Selami Albayrak, internet siteleri ve televizyon kanallarında "Gıda takviyesidir." denilerek satılan ürünlere dikkat çekti. Albayrak, gıda takviyesi adı altında ruhsat alınan bu tür ürünlerin, ilaç olarak satıldığını ve sağlığı tehdit ettiğini belirtti.

Yazılı açıklama yapan Prof. Dr. Albayrak, internet sitelerinde ve televizyon kanallarında bitkisel diyerek reklamı yapılan ve satışa sunulan ürünlerin halk sağlığını tehdit ettiğini söyledi. Bu ürünler için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan ‘gıda takviyesi’ adı altında ruhsat alındığına dikkat çeken Albayrak, “Ancak bu ürünler sanki bir ilaçmış gibi sunulmaktadır. Bazen, ‘Sağlık Bakanlığı’ndan izin alınmıştır’ şeklinde aslı olmayan ifadeler de kullanılmaktadır. Sağlığa ve hastalıkların tedavisine katkıda bulunduğuna dair hiçbir kanıtı olmayan bu ürünler, halk sağlığı açısından tehlike oluşturmaktadır. Halbuki, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ve endikasyona sahip olduğu belirtilen ürünler, ilaç olarak ifade edilmektedir. Unutulmamalıdır ki, ilaçlar yalnızca eczanelerden temin edilebilir.” ifadelerini kullandı.

Bu ürünlerin hastalıklar için iyileştirici etkilerinin bulunmadığını belirten Albayrak, şöyle devam etti: “Bu konuda medya kullanılarak halkın yanıltıldığı kurumumuzca müşahede edilmektedir. Bu bir suçtur. Kanıta dayalı olmayan ve halkın sağlığını istismar ederek, ticari kazanç sağlayan bu ürünlere karşı yasal zeminde mücadelemiz sürecektir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.