Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul, Boğaz'ın altında buluşmaya hazırlanıyor

İstanbul'un iki yakasını denizin 62 metre altından demiryolu ile birleştiren Marmaray projesinin açılışı için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Marmaray'ın...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul, Boğaz'ın altında buluşmaya hazırlanıyor
İstanbul'un iki yakasını denizin 62 metre altından demiryolu ile birleştiren Marmaray projesinin açılışı için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak Marmaray'ın Yenikapı İstasyonu'nda da son rötuşlar yapılıyor. Tören için Yenikapı İstasyonu'na gelen vatandaşlar açılıştan duydukları heyecanı dile getirdi. Bazı esnaflar ise inşaat sırasında istimlak edilen iş yerleri nedeniyle zorda kaldıklarını kaydetti.

Marmaray, nihayet hizmete giriyor. Uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olan toplu taşıma sistemi, bazı bölgelerdeki tarihi kalıntılara zarar verilmemesi amacıyla yaklaşık 4 yıl gecikmeli olarak hizmete giriyor. Bugün Üsküdar'da yapılacak resmi tören öncesinde Boğaz'ın her iki yanındaki istasyonlarda son hazırlıklar tamamlanmak üzere. Törenler nedeniyle üst seviyede güvenlik önlemleri alındı. Üsküdar'daki törenin ardından devlet erkanının Marmaray'a binerek Boğaz'ın altından Yenikapı İstasyonu'na gelmesi bekleniyor. Bu nedenle bu istasyonda hem Cumhurbaşkanlığı hem de Başbakanlığa bağlı güvenlik birimleri üstü seviyede alarm durumuna geçti. Yenikapı'daki çıkış noktasının çevresi çok sayıda polis ekibi tarafından güvenlik kordonuna alındı.

Kazılar sırasında Yenikapı'daki bölgede rastlanan tarihi kalıntılar da plastik selelere yerleştirilerek bulundukları yerde koruma altında alındı. Bu istasyonu kullanacak vatandaşlar Marmaray istasyona geldiklerinde tarihi kalıntıların bulunduğu alanı da seyretme imkanı bulacak.

Öte yandan tören için Yenikapı'ya gelen vatandaş ve esnaflar toplu taşıma sisteminin hizmete girecek olmasından duydukları memnuniyeti ifade etti. Toplu halde ulaşımın İstanbul'da çok daha hızlı hareket imkanı sunduğunu belirten vatandaşlar Boğaz'ın altından geçilecek olmasının tedirginlik oluşturmadığını dikkat çeken sözlerle ifade etti.

Bölgedeki bazı esnaflar ise istimlak edilen iş yerleri nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını anlattı. Projenin toplu taşıma anlamında büyük kolaylık getireceğini, yolcu yoğunluğunun işlerinin artmasını da beklediklerini belirten esnaflar, istimlak edilen iş yerleriyle ilgili yetkililerin yer göstermesi ya da önceden istişare edilerek karar almasının daha uygun olacağının altını çizdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.