Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul Adalet Sarayı'nda adli yıl açılış töreni yapıldı

İstanbul Adalet Sarayı’nda adli yıl açılış töreni yapıldı. Başsavcı Hadi Salihoğlu’nun ev sahipliği yaptığı törene Vali Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Selami Altınok ve MİT İstanbul...

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2014 17:24
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2014 17:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Adalet Sarayı'nda adli yıl açılış töreni yapıldı
İstanbul Adalet Sarayı’nda adli yıl açılış töreni yapıldı. Başsavcı Hadi Salihoğlu’nun ev sahipliği yaptığı törene Vali Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Selami Altınok ve MİT İstanbul Bölge Başkanı Aydın Demir de katıldı.

İstanbul Adalet Sarayı’nda gerçekleştirilen törende çok sayıda hakim ve savcı hazır bulundu. Törenin açılış konuşmasını yapan Başsavcı Salihoğlu, yeni adli yılın Türkiye’ye ve adli teşkilata sağlıklı güzel günler getirmesi temennisinde bulundu.

Konuşmanın ardından Salihoğlu, Vali Mutlu, İBB Başkanı Topbaş’ı ve diğer konuklarını pasta kesmeye davet etti. Protokol bir süre kalabalık arasında pastanın nerede olduğunu aradı. Pastanın henüz alana getirilmediğinin anlaşılması üzerine bir süre pasta beklendi. Bu sırada Vali Mutlu, “Pastayı bilmem ama güzel yemek kokusu geliyor” şeklinde espri yaptı. Bir süre sonra gelen pastayı Salihoğlu ve davetliler birlikte kesti. Üzerinde adliye binasının maketinin bulunduğu pasta törene katılanlara ikram edildi.

Törende MİT Bölge Başkanı Aydın Demir ile terör ve organize suçlarla mücadele bürosundan sorumlu Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı’nın bir süre sohbet ettiği gözlendi.

Tören sonunda adliyeden ayrılan Vali Mutlu’ya yolsuzlukları soruşturan polislere yönelik operasyon kapsamında son gelişmeler soruldu. Ancak Vali Mutlu, “Adli yılımızın açılışı vesilesiyle birlikte olduk. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum bütün adli teşkilatımıza inşallah.” demekle yetindi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.