Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İsmail Koncuk: Diziden örgüt çıkarmak Türkiye'ye özgü bir durum

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bir diziden örgüt çıkarma maharetin ancak Türkiye'ye özgü bir durum olduğunu söyledi. Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Türk Eğitim Sen Şubesi'ni ziyaret...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İsmail Koncuk: Diziden örgüt çıkarmak Türkiye'ye özgü bir durum
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, bir diziden örgüt çıkarma maharetin ancak Türkiye'ye özgü bir durum olduğunu söyledi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Koncuk, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Türk Eğitim Sen Şubesi'ni ziyaret öncesi basın mensuplarına ülke gündemiyle ilgili açıklamada bulundu. Akıllı insanların bu tür suçlamalardan bir suç çıkmayacağını iyi bildiğini belirten Koncuk, 14 Aralık'ın opererasyonunun Türkiye'yi dünyada ileri demokrasi, gelişmiş ve evrensel hukuk normlarını benimsemiş nezdinde ayıplı ülke haline getirdiğinin altını çizdi. Koncuk, "Bir televizyon dizisinden bir örgüt çıkarmak Türkiye'ye özgü bir durum olsa gerek. Bir diziden örgüt çıkarma maharetini gösterenleri, nasıl başardınız kutlamak lazım!. 14 Aralık'ta Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu'na yapılan operasyon ülkemizi hukuk ve kişi hak ve hürriyetleri bakımından ayıplı ülke konumuna getirdi. Basın mensuplarına yapılan bu uygulamayı kınıyorum. Eğer siz bir diziden terör örgütü çıkarsanız yarın hayali roman yazacak, dizi çekecek ve sinema eseri ortaya koyacak herkesi tutuklamak zorunda kalırsınız. Senaristler düşüncelerini ortaya koymuş bir dizi çekmiş, diziden örgüt çıkarmak, ülkemize özgü bir durum olsa gerek." diye konuştu.

Siyasi iktidarın ülkede insanları paralel, dikey ve yatay söylemleriyle kategorilere ayırarak kutuplaştırdığını belirten Koncuk, bir yılı aşkındır, iktidarın, başta hukuk anlamında çoğunluk bende diyerek çıkardığı yasalarla ülkeyi evrensel hukuk açısından ayıplı ülke konumuna getirdiğini dile getirdi.

İktidarın, 17-25 Aralık'ta ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet çarkını örtbas etmek için 90 yıldır mücadelesi verilen cumhuriyetin tüm kazanımlarına karşı topyekun mücadele girişimi başlattığını vurgulayan Koncuk, bunların, ortaya saçılan hırsızlık ve yolsuzluğu örtbas etme ile birilerinin istikbali koruma adına feda edilmesinin ülkenin geleceği adına üzüntü verici olduğunu kaydetti. Koncuk, şunları söyledi: "14 Aralık'ta özgür basını susturmaya yönelik uygulamayla ülkemiz dünyaya madara edilmiştir. Bir ülkede insanlar, hukuk karşısında temel haklar konusunda mahrum kalıyorsa, o ülke insanlarının yarınlara umutla ve mutlu bakma konusunda korkusu vardır. "
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.