Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İŞKUR, İşbaşı Eğitim Programı'yla turizm sektörüne kalifiye elaman sağlıyor

Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, kurum olarak turizm sektörüne kalifiye elaman bulmada destek olacaklarını söyledi. İki gün sürecek olan 2.Uluslararası İş ve Meslek Danışmalığı Kongresi için Antalya'nın Manavgat...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İŞKUR, İşbaşı Eğitim Programı'yla turizm sektörüne kalifiye elaman sağlıyor
Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, kurum olarak turizm sektörüne kalifiye elaman bulmada destek olacaklarını söyledi. İki gün sürecek olan 2.Uluslararası İş ve Meslek Danışmalığı Kongresi için Antalya'nın Manavgat ilçesine gelen Genel Müdür Yazıcı, İŞKUR Manavgat Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Yazıcı, ziyarette basın mensuplarını sorularını cevapladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in 2012 yılında talimalatlarıyla revize ettikleri İşbaşı Eğitim Programı turizm sektörüne tecrübeli elaman bulmaya yönelik çalışma yaptıklarını belirten Yazıcı, turizm sektörünün sorunlarıyla ilgili sektör temsilcileriyle sürekli görüşme içinde olduklarını kaydetti.

İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 2 yıl öncesinin 'ilk üç ay katılım ortalaması' ibaresini kaldırdıklarını belirten Yazıcı, programa katılanlara İŞKUR'un 25 lira harçlık, genel sağlık sigortası, iş kazası ve meslek hastalıkları sigortasını yaptıklarını söyledi. Turizm sektörünün, sektördeki tecrübe işini İŞKUR'a bırakmasını istediklerini anlatan Yazıcı, "Program altı ay sürüyor. Daha önceki üç aylık ortalama alma kaldırıldı. Programa bir saniye ile 6 ay içinde katılımları sonunda turizm işletmecilere bu elamanı otelinde çalıştıracaksınız zorunluluğu getirmiyoruz. Otel kabul etmezse başka bir otele programa katılan bu elamanın 6 aylık tecrübesi var diyerek işe yerleştireceğiz. İşbaşı Eğitim Programı'nın finansmanı İşsizlik Sigortası Fonu'nda karşılanıyor. İş arayan birisi iş başvurusunda karşısına çıkan ilk soru, bu işte tecrüben var mı oluyor. İşbaşı Eğitim Programı'yla üniversite mezunu bir mühendiste, bir ilkokulu mezunu da eğitim programıyla 6 ay süresince mesleki tecrübe sahibi olacak. Programı sadece Antalya ölçekli değil, ülke genelindeki tüm turizm sektörleriyle ilgili. Bilindiği üzere Erzurum'da turizm kışın oluyor, Antalya'da yazın." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.