Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IŞİD'den kurtarılan Özel Harekât polisi: İnancımızı hiç yitirmedik

Terör örgütü IŞİD'in elinde uzun süredir rehin bulunan Musul Konsolosluğu görevlilerinden Özel Harekât polisi Yaşar Dalkılıç, “Hiçbir zaman ölüm aklımıza gelmedi. Günde üç sefer öldüğümüz oldu ama inancımızı hiç yitirmedik....

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2014 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2014 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
IŞİD'den kurtarılan Özel Harekât polisi: İnancımızı hiç yitirmedik
Terör örgütü IŞİD'in elinde uzun süredir rehin bulunan Musul Konsolosluğu görevlilerinden Özel Harekât polisi Yaşar Dalkılıç, “Hiçbir zaman ölüm aklımıza gelmedi. Günde üç sefer öldüğümüz oldu ama inancımızı hiç yitirmedik. Allah’a yalvardık, dua ettik. Hiçbir zaman ümidimizi yitirmedik." diye konuştu.

IŞİD'in elinden 101 gün sonra kurtarılan 49 kişi arasında bulunan Özel Harekât polisi Dalkılıç, İzmir'deki evine geldi. Çocukları ve eşine kavuşan Dalkılıç, “Sözün bitiği yer mi, başladığı yer mi? Hayat yeniden başladı. Bize yardım eden devletimizden, milletimizden, Allah herkesten razı olsun. Biz buraya geleceğimize inanıyorduk ve geldik. Çok yorulduk. Yapacak hiçbir şeyimiz yoktu. Allah’a yalvardık, dua ettik. Hiçbir zaman ümidimizi yitirmedik. Çok şükür geldik.” dedi.

'GÜNDE ÜÇ SEFER ÖLDÜĞÜMÜZ OLDU AMA İNANCIMIZI HİÇ YİTİRMEDİK'

İki çocuk sahibi Dalkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız, hepsi uğraştılar bizim için. Ümitlerimizi hiçbir zaman yitirmedik. Onlara da dua ettik, ülkemize de dua ettik. Hiçbir zaman ölüm aklımıza gelmedi. Günde üç sefer öldüğümüz oldu ama inancımızı hiç yitirmedik. En çok çileyi aslında ailemiz çekti, Türkiye çekti. Biz çok sıkıntılar çektik ama neticede biz bir kişiyiz, siz 70 milyonsunuz. Sözün bittiği yer, diyecek hiçbir şey bulamıyoruz. 1 Ağustos’ta bir bombardıman oldu, çok büyük tehlike atlattık. Enkaz üstüme düştü, kafamda ufak tefek yaralanmalar oldu. 25-30 metre yakınımızı uçaklar bombaladı. Kulaklarımız hâlâ çınlıyor. Kendimize gelemdik hâlâ ama iyiyiz çok şükür, geldiğimize şükrediyoruz.” diye konuştu.

'BİZ GÖKYÜZÜNÜ ÖZLEDİK'

Orada esaret altında olduklarını belirten Yaşar Dalkılıç, şunları söyledi: “Özgürlüğünüzden alıkoyuluyorsunuz. Hiçbir imkanınız yok. Hepimizin kafasına silah dayandı. Bizi rehin alırken silah dayadılar ama Rabbim'e şükürler olsun devletimizin çabalarıyla, Allahım'ın dualarımızı kabul etmesiyle geldik. Bize her zaman, 'Sizi serbest bırakacağız.' diyorlardı ama biz artık onların sözüne inanmıyorduk, çünkü her seferinde yıkılmak bize çok acı geliyordu. Dışarıda olan hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Biz gökyüzünü özledik. Devamlı sığınaklarda, bodrum katlarındaydık. Halimiz iyiydi de kötüydü de. Anlatılacak bir durum değil, yaşamak lazım. Yaşamasın kimse de, çok zor.”

Dalkılıç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan hac sözünü aldıklarını ve seneye ailesiyle gideceğini söyledi. Gözyaşlarına hakim olamayan annesi ise, “Devletimiz, milletimiz sağolsun. Şükür, beni Allahım kavuşturdu yavruma. Tüm analar yavrusuna kavuşsun.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.