Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IŞİD zulmünü anlattılar

Basın mensupları TSK'nın desteği ile ÖSO'nun IŞİD'den aldığı Cerablus'a girdi. Yavaş yavaş hayatın normalleştiği Cerablus sokaklarında halka görüşen gazeteciler, yaşananları yazdı...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cerabluslular, IŞİD varken hayatlarının çok zor olduğunu söylüyorlar. Bir Cerabluslu, "Her türlü şeyi yasakladılar. Bu yasaklara uymayanları cezalandırıyorlardı. Sürekli kafa keserek idam ediyorlardı. Bazan da (uzun bir bayrak direğinin olduğu binayı göstererek) buradan aşağı atıyorlardı" dedi.

TSK destekli operasyonun başlamasından hemen sonra IŞİD'lilerin araçlarına binerek hızla kenti terk ettiğini söyleyen Cerabluslular, şu anki durumdan oldukça memnun olduklarını vurguladılar.

Beşir Ebu Udey isimli vatandaş ise, IŞİD'in Cerablus'tan çıkarılmasından dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirerek, örgütün ilçede kaldığı zaman içinde kendilerine acılar tattırdığını söyledi.

'BELLİ ELBİSELER GİYMEYE ZORLUYORLARDI'

Örgütün erkek ve kadınlara belirli elbiseleri giymelerinin zorunlu kılındığını belirten Ebu Udey, örgüt tarafından kadınların yüzlerinin tamamının örtülmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Ebu Ubeyd, örgütün söz konusu dayatmalarını uygulamayanlar için "eğitime" alındığını, ayni uygulamanın ikinci kez yapılmaması karşılığında ise bir aylık hapis cezasının verildiğine dikkati çekti.

Ahmed adındaki genç, terör örgütü IŞİD'in ilk başta İnternet kullanımının yasaklandığını hatırlatarak, örgütün daha sonra telefon, televizyon ve uydu anteni gibi cihazların da kullanılmasının yasaklandığını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.