Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

IŞİD Kobani’den köylere çekildi, PKK/YPG tepelere bayrağını dikti

IŞİD, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sonucu Kobani’den çekilmek zorunda kaldı. PKK/PYD ve peşmerge, Kobani şehrinin stratejik noktaları olan Mıştenur ve Kaniya Kurda tepelerine Halk Savunma Birlikleri (YPG)...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
IŞİD Kobani’den köylere çekildi, PKK/YPG tepelere bayrağını dikti
IŞİD, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sonucu Kobani’den çekilmek zorunda kaldı. PKK/PYD ve peşmerge, Kobani şehrinin stratejik noktaları olan Mıştenur ve Kaniya Kurda tepelerine Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Demokratik Toplum Hareketi (TEVDEM) bayrağı dikti.

Suriye'de IŞİD’in Kobani’ye saldırması üzerine yaklaşık beş ayı aşkın bir süredir Kobani’de IŞİD ve PKK/PYD peşmerge arasında süren savaş, IŞİD’in geri çekilmesiyle yeni bir boyut kazandı. ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının, iki gündür geceli gündüzlü IŞİD'in denetimindeki mevzilere çok yoğun hava saldırısı düzenlemesi sonucu Kobani’den çekildiği belirtildi. Kobani’den çekilen IŞİD militanlarının şehrin doğusunda bulunan Kazıka, Amude, Alişar, Helince Cumali köylerine mevzilendiği öğrenildi. PKK/PYD peşmerge güçleri Kobani’de şehrin kuzeyinde bulunan Mıştenur ve şehrin doğusunda bulunan Kaniya Kurda tepesine YPG ve Tevdem bayrağı diktiği gözlemlendi.

Elde edilen bilgilere göre şehrin tamamını ele geçiren PKK/PYD ve peşmerge güçleri, Kobani’de havaya silah sıkarak kutlama yaptıkları öğrenildi. Kobani’de savaşan ve peşmerge komutanlarından biri olan Goran Marf, IŞİD’in tamamıyla Kobani’den çıkarıldığını ve Kobani kentinin tamamına Kürt güçlerinin hakimiyetinde olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.