Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İş adamına ölüm tuzağı güvenlik kamerasında

Kredi almak üzere geldiği Türkiye’de alacak verecek meselesi yüzünden davalık olduğu kişilerce öldürülen Mısır uyruklu Ukraynalı işadamı Ramzi Matta’ya (42) kurulan tuzak, tüm ayrıntılarıyla güvenlik kameralarına yansıdı. Cinayetle...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2013 22:12
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2013 22:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kredi almak üzere geldiği Türkiye’de alacak verecek meselesi yüzünden davalık olduğu kişilerce öldürülen Mısır uyruklu Ukraynalı işadamı Ramzi Matta’ya (42) kurulan tuzak, tüm ayrıntılarıyla güvenlik kameralarına yansıdı. Cinayetle ilgili gözaltına alınan 11 kişiden 7’si sevk edildikleri mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Ramzi Matta cinayetinin en önemli delilleri arasında yer alan çok sayıdaki güvenlik kamera görüntülerinde; olayın planlayıcısı olduğu iddia edilen Suriyeli işadamı Samer Foz’un özel uçakla Türkiye’ye gidip gelmesi, cinayetin tetikçisi olduğu öne sürülen Kick boksçu Slovan Petkov’un Türkiye’ye girişi, otele gelip gitmesi, Matta ile ortaklığı bulunan ve kredi vaadiyle Türkiye’ye getiren Kiannosh Ranjbar ile Petkov’un nasıl birlikte hareket ettikleri yer alıyor.

Ukrayna'nın Mykolayiv bölgesinde yaşayan Mısır asıllı Ramzi Matta, 15 Haziran 2013 tarihinde Alman iş ortağı Kiannosh Ranjbar ile Türkiye' ye geldikten sonra ortadan kayboldu. Başakşehir’de ormanlık alanda 21 Ağustos’ta bulunan cesedin Adli Tıp Kurumu incelemesinde Ramzi Matta’ya ait olduğu belirlendi. Ukrayna’daki mahkemelere yansıyan 14 milyon dolarlık alacak verecek meselesi sebebiyle Ramzi Matta‘nın cinayete kurban gitmiş olabileceğini değerlendiren polis, Matta’nın Türkiye’de irtibat kurduğu kişileri incelemeye aldı. Havalimanı ve kaldığı otel dahil olmak üzere güvenlik kameralarını didik didik inceleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Matta’nın kredi alma vaadiyle Türkiye’de bir tuzağa çekilip infaz edildiğini belirledi.

İstanbul ve Hatay’da düzenlenen operasyonlarda, Samer Foz’un da aralarında bulunduğu 3’ü yabancı uyruklu 11 kişi gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Samer Foz’un da içinde olduğu 7 kişi tutuklandı.

CİNAYET TRAFİĞİ GÜVENLİK KAMERALARINDA

Matta’ya kurulan ölüm tuzağının, güvenlik kameralarına yansıdığı ortaya çıktı. Görüntüler, Ramzi Matta ile kendisini kandırarak Türkiye’ye getiren ve Samer Foz’a teslim ettiği belirlenen ortağı Kiannosh Ranjbar ile havalimanından girişleriyle başlıyor.

Bir başka görüntüde, olayın tetikçisi olduğu belirlenen Slovakya uyruklu Kick boksçu Slovan Petkov’un İstanbul’a geldikten sonra diğer şüpheliler tarafından kalacağı otele gelmesi, yerleştirilmesi, otel odasına giriş ve çıkışları yer alıyor. Kiannosh Ranjbar’ın, Petkov’un kaldığı otele gelişi, birlikte çıkmaları görülüyor.

Saat itibariyle cinayetin işlendiği zaman diliminden kısa bir süre olduğu değerlendirilen bir diğer görüntüde ise, Petkov ve Kiannosh Ranjbar’ın öldürülen Matta’nın bavuluyla otele geldikleri görülüyor.

Bir başka görüntüde de, Samer Foz’un adamlarıyla birlikte cinayetten sonra Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan özel uçağa binmesi yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.